12 Şubat 2022 Cumartesi

Haşhaşlı Portakallı Revani (Tart Kalıbı İçin Tam Ölçü) Tarifi

 

Haşhaşlı Portakallı Revani (Tart Kalıbı İçin Tam Ölçü) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 3 çay bardağı un
  • 1 çay bardağı mavi haşhaş
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet portakal

Şerbeti için;

  • 2.5 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su

Üzeri için;

  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket krem şanti 

    Haşhaşlı Portakallı Revani (Tart Kalıbı İçin Tam Ölçü) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle yumurtayı ve şekeri karıştırma kabına alıp güzelce köpürtüyoruz .
  • Daha sonra sırayla yağ ,süt ,portakal kabuğu rendesi ve yarım portakalın suyunu katıp güzelce çırpıyoruz.
  • Üzerine un kabartma tozu, vanilya, irmik ve haşhaşı da ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
  • Kıvam alan hamuru önceden yağladığımız kek kalıbına döküp 180 dercece fırında yaklaşık 20 dk pişiriyoruz.
  • Bu arada şerbetimizi hazırlayıp ılıtıyoruz.
  • Şerbetin içerisine ayırdığımız yarım portakalın suyunu da ekliyoruz.
  • Pişen revanımızın ilk sıcağı çıkıp ılıyınca ılık olan şerbetimizi döküyoruz.
  • Şerbeti çekince köpürtüp hazırladığımız krem şantiyi yayıyoruz ve bir gece buzdolabında bekletip servis ediyoruz.
  • İlk döktüğünüzde şerbet çok gibi gözükebilir ama bekletince çekiyor ve tam kıvamında oluyor ayrıca şerbetin şekeri artırılıp azaltılabilir damak zevkinize göre.
    Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder