Haşhaşlı Portakallı Revani (Tart Kalıbı İçin Tam Ölçü) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 3 çay bardağı un
- 1 çay bardağı mavi haşhaş
- 1 çay bardağı irmik
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 adet portakal
Şerbeti için;
- 2.5 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
Üzeri için;
- 1 su bardağı süt
- 1 paket krem şanti
Haşhaşlı Portakallı Revani (Tart Kalıbı İçin Tam Ölçü) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yumurtayı ve şekeri karıştırma kabına alıp güzelce köpürtüyoruz .
- Daha sonra sırayla yağ ,süt ,portakal kabuğu rendesi ve yarım portakalın suyunu katıp güzelce çırpıyoruz.
- Üzerine un kabartma tozu, vanilya, irmik ve haşhaşı da ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
- Kıvam alan hamuru önceden yağladığımız kek kalıbına döküp 180 dercece fırında yaklaşık 20 dk pişiriyoruz.
- Bu arada şerbetimizi hazırlayıp ılıtıyoruz.
- Şerbetin içerisine ayırdığımız yarım portakalın suyunu da ekliyoruz.
- Pişen revanımızın ilk sıcağı çıkıp ılıyınca ılık olan şerbetimizi döküyoruz.
- Şerbeti çekince köpürtüp hazırladığımız krem şantiyi yayıyoruz ve bir gece buzdolabında bekletip servis ediyoruz.
- İlk döktüğünüzde şerbet çok gibi gözükebilir ama bekletince çekiyor ve tam kıvamında oluyor ayrıca şerbetin şekeri artırılıp azaltılabilir damak zevkinize göre.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder