21 Şubat 2022 Pazartesi

Soslu Havuçlu Kek Tarifi

 

Soslu Havuçlu Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet orta boy yumurta
  • 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
  • 1 su bardağı süt ( 180 ml bardak ölçüsü)
  • Yarım su bardağından bir parmak fazla sıvı yağ
  • 2 su bardağı rendelenmiş havuç
  • Yarım su bardağı kırılmış ceviz
  • 2 su bardağı un ( 250 gram )
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Üzerine sosu için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağ ( 30 gram )
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri ( 70 gram )
  • 4 yemek kaşığı labne peyniri ( 120 gr)
  • 4 yemek kaşığı süt

    Soslu Havuçlu Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın .
  • Ardından un ve kabartma tozu hariç bütün malzemeleri güzelce karıştırın .
  • Unu ve kabartma tozunu eleyerek ilave edip karıştırın.
  • Yağlamış ve un serpiştirmiş olduğunuz kek kalıbına karışımı döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40-45 dakika kadar kontrollü pişirin .
  • Kürdan testi yapın kürdan temiz çıkıyorsa olmuş demektir.
  • Kekiniz pişerken üzerinin sosunu hazırlayabilirsiniz.
  • Gayet yumuşamış olan tereyağ ve pudra şekerini mikserle iyice karıştırın.
  • Labneyi ekleyip tekrar karıştırın sütü ilave edip pürüzsüz hale gelinceye kadar çırpın.
  • Pişen kekinizi fırından çıkardıktan sonra en az yarım saat dinlendirin üzerine sosunu gezdirip istediğiniz şekilde servis edebilirsiniz afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder