Soslu Havuçlu Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet orta boy yumurta
- 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
- 1 su bardağı süt ( 180 ml bardak ölçüsü)
- Yarım su bardağından bir parmak fazla sıvı yağ
- 2 su bardağı rendelenmiş havuç
- Yarım su bardağı kırılmış ceviz
- 2 su bardağı un ( 250 gram )
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya şekeri
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Üzerine sosu için;
- 2 yemek kaşığı tereyağ ( 30 gram )
- 4 yemek kaşığı pudra şekeri ( 70 gram )
- 4 yemek kaşığı labne peyniri ( 120 gr)
- 4 yemek kaşığı süt
Soslu Havuçlu Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın .
- Ardından un ve kabartma tozu hariç bütün malzemeleri güzelce karıştırın .
- Unu ve kabartma tozunu eleyerek ilave edip karıştırın.
- Yağlamış ve un serpiştirmiş olduğunuz kek kalıbına karışımı döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40-45 dakika kadar kontrollü pişirin .
- Kürdan testi yapın kürdan temiz çıkıyorsa olmuş demektir.
- Kekiniz pişerken üzerinin sosunu hazırlayabilirsiniz.
- Gayet yumuşamış olan tereyağ ve pudra şekerini mikserle iyice karıştırın.
- Labneyi ekleyip tekrar karıştırın sütü ilave edip pürüzsüz hale gelinceye kadar çırpın.
- Pişen kekinizi fırından çıkardıktan sonra en az yarım saat dinlendirin üzerine sosunu gezdirip istediğiniz şekilde servis edebilirsiniz afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder