1 Şubat 2022 Salı

Sütlü Nuriye Tarifi

 

Sütlü Nuriye Tarifi İçin Malzemeler

  • 44 adet baklavalık yufka
  • 2 su bardağı iri çekilmiş fındık

Yufkaların arasına sürmek için;

  • Tereyağı

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı toz şeker 

    Sütlü Nuriye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak tatlımızın şerbetini hazırlayalım. Bunun için uygun bir tencereye su ve şekeri  alarak 5 dakika kadar kaynatalım.
  • Daha sonra sütü ilave edelim, karıştıralım ve ocaktan alalım.
  • Tepsimizin tabanını tereyağı ile yağlayalım.
  • Baklavalık yufkayı tepsimize yerleştirelim ve üzerine tereyağından sürelim. Bu şekilde aralarına tereyağı sürerek yaklaşık 22 adet yufkayı üst üste sıralayım.
  • Yufkaların üzerine fındıkların tamamını serpelim ve kalan baklava yufkalarımızı da aynı şekilde aralarına tereyağı sürerek üst üste sıralayalım.
  • Tüm yufkaları tepsiye yerleştirdikten sonra kalan tereyağını tatlının üzerine gezdirelim. Tatlımızın daha düzgün görünmesi için kenarlarından fazla gelen yufkaları keselim.
  • Tatlımızı kareler halinde dilimleyelim.
  • Ardından tatlımızı önceden 180 ͒C’ye ısıtılmış fırında kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirelim.
  • Fırından alınan tatlının ilk sıcağı çıktıktan sonra soğumuş olan şerbeti tatlının üzerine gezdirelim.
  • Sütlü nuriye tatlımız şerbetini tamamen çektikten sonra üzerini dilediğimiz şekilde süsleyelim ve servise hazır.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder