Sütlü Nuriye Tarifi İçin Malzemeler
- 44 adet baklavalık yufka
- 2 su bardağı iri çekilmiş fındık
Yufkaların arasına sürmek için;
- Tereyağı
Şerbeti için;
- 3 su bardağı toz şeker
Sütlü Nuriye Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak tatlımızın şerbetini hazırlayalım. Bunun için uygun bir tencereye su ve şekeri alarak 5 dakika kadar kaynatalım.
- Daha sonra sütü ilave edelim, karıştıralım ve ocaktan alalım.
- Tepsimizin tabanını tereyağı ile yağlayalım.
- Baklavalık yufkayı tepsimize yerleştirelim ve üzerine tereyağından sürelim. Bu şekilde aralarına tereyağı sürerek yaklaşık 22 adet yufkayı üst üste sıralayım.
- Yufkaların üzerine fındıkların tamamını serpelim ve kalan baklava yufkalarımızı da aynı şekilde aralarına tereyağı sürerek üst üste sıralayalım.
- Tüm yufkaları tepsiye yerleştirdikten sonra kalan tereyağını tatlının üzerine gezdirelim. Tatlımızın daha düzgün görünmesi için kenarlarından fazla gelen yufkaları keselim.
- Tatlımızı kareler halinde dilimleyelim.
- Ardından tatlımızı önceden 180 ͒C’ye ısıtılmış fırında kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirelim.
- Fırından alınan tatlının ilk sıcağı çıktıktan sonra soğumuş olan şerbeti tatlının üzerine gezdirelim.
- Sütlü nuriye tatlımız şerbetini tamamen çektikten sonra üzerini dilediğimiz şekilde süsleyelim ve servise hazır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder