Tam Ölçülü Arpa Şehriye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı arpa şehriye
- 5 su bardağı su
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tutam maydanoz
- 1-2 adet limon tuzu
- 1 çay kaşığı nane
- Pulbiber
- Tuz
Tam Ölçülü Arpa Şehriye Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Ertesi güne kalsa bile kıvamı değişmeyen, lapalaşmayan ekşili çorba tarifi.
- Bu arada limon tuzunu zararlı bulanlar, limon sıkabilir. Ama pişerken yemeğe onun verdiği ekşilik bir başka.
- Tencereye sıvı yağ ve salçayı alarak kavuralım.
- Kavrulunca nane ve pulbiberi ekleyelim.
- Onlarda kavrulunca şehriyeleri alıp 2 dakika kadar karıştırarak kavuralım.
- Su, tuz, limon tuzunu da ekleyerek orta ateşte pişmeye bırakalım.
- Ocaktan almaya yakın maydanozları ekleyelim.
- Dinlenme payını unutmadan, şehriyeleri aşırı şişirmeden, şehriyeler pişince ocağı kapatalım. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder