Tam Ölçülü Sütsüz Pankek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı su (200 ml)
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5 su bardağı un
Tam Ölçülü Sütsüz Pankek Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak uygun bir kase içerisine yumurtaları ve toz şekeri alarak, beyazlaşıncaya kadar çırpalım.
- Ardından sıvı yağ, kabartma tozu, vanilya, su ve unu ekleyerek, çırpmaya devam edelim.
- Pürüzsüz bir pankek hamuru elde ettikten sonra, eşit boyutta pankekler pişirebilmek için, hamuru bir kaseye veya sürahiye dolduralım.
- Tavamıza pankek hamurumuzdan eşit miktarlarda dökelim ve pişirmeye başlayalım. Bu aşamada ocağı çok yüksek ateşte açmamaya özen göstermelisiniz.
- Hamurun üzerinde kabarcıklar oluşup alt tarafı kahverengiye döndüğünde bir spatula yardımıyla ters çevirelim.
- Tüm hamur bitinceye kadar pişirmeye devam edelim. Ben bu ölçülerle 20-25 adet sütsüz pankek elde ettim.
Sütsüz pankek olur mu diyenlerin imdadına yetişecek bu nefis pankekleri deneyeceklere afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder