22 Şubat 2022 Salı

Tam Ölçülü Sütsüz Pankek Tarifi

 

Tam Ölçülü Sütsüz Pankek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı su (200 ml)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1,5 su bardağı un

    Tam Ölçülü Sütsüz Pankek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak uygun bir kase içerisine yumurtaları ve toz şekeri alarak, beyazlaşıncaya kadar çırpalım.
  • Ardından sıvı yağ, kabartma tozu, vanilya, su ve unu ekleyerek, çırpmaya devam edelim.
  • Pürüzsüz bir pankek hamuru elde ettikten sonra, eşit boyutta pankekler pişirebilmek için, hamuru bir kaseye veya sürahiye dolduralım.
  • Tavamıza pankek hamurumuzdan eşit miktarlarda dökelim ve pişirmeye başlayalım. Bu aşamada ocağı çok yüksek ateşte açmamaya özen göstermelisiniz.
  • Hamurun üzerinde kabarcıklar oluşup alt tarafı kahverengiye döndüğünde bir spatula yardımıyla ters çevirelim.
  • Tüm hamur bitinceye kadar pişirmeye devam edelim. Ben bu ölçülerle 20-25 adet sütsüz pankek elde ettim.
  • Sütsüz pankek olur mu diyenlerin imdadına yetişecek bu nefis pankekleri deneyeceklere afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder