Mayalanma Bekletmeden Yapılan Soft Pamuk Poğaça (Mutlaka Deneyin) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı kaynar sıcak süt yada su
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı oda ısısında su yada süt
- 1 paket yaş maya yada 1 paket kuru maya
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- Yarım su bardağı süt kreması yada taze yoğurt
- 2 adet yumurta akı ( sarıları üzeri için ayırın)
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 4,5-5 su bardağı un( kontrollü ekleyin hamur ele yapışacak hafif cıvık kıvamda olacak)
- Az miktarda sıvı yağı( beze ve şekil yaparken elimizi hafif yağlamak için)
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
- Susam, çörek otu yada haşhaş
Mayalanma Bekletmeden Yapılan Soft Pamuk Poğaça (Mutlaka Deneyin) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle bir kaba kaynar sıcak sütü ve yarım su bardağı oda ısısındaki süt yada suyu koyup karıştıralım.
- Burda dikkat etmemiz gereken mayayı direk kaynar süte atmıyoruz çünkü maya yanmaz ve poğaçada ağır bir koku oluşmaz.
- Şimdi mayayı koyup karıştıralım.
- Sonra sıvı yağını, yoğurdu ve tuzunu koyup son bi kez karıştıralım.
- En son unu kontrollü bi şekilde yavaş ekleyip yoğuralım.
- Hamur ele yapışacak cıvık kıvamda olacak.
- Hamur elinizde ayrılmıyorsa elinizin altında sıvı yağını bulundurun.
- Parmak uçlarınızı sıvı yağına bandırıp önce eşit bezeler yaparak ister sade yapıp yuvarlayıp isterseniz avuç içinde açarak iç harcını koyup kapatalım.
- Kapattığınız ağız kısmı altta gelecek şekilde tepsiye dizelim.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp isteğe göre susam ve çörek otu serpip ısıtılmamış soğuk fırına atıp 20-30 dakika arası kontrollü olarak pişirelim.
- 200 derecede fırında pişen poğaçaları çıkardıktan hemen sonra üzerine temiz bir bezle kapatıp ilk sıcaklığın geçmesi ve yumuşaması için 20 dakika bekletelim.
Poğaçalar şimdiden yemeye hazır
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder