22 Şubat 2022 Salı

Mayalanma Bekletmeden Yapılan Soft Pamuk Poğaça (Mutlaka Deneyin) Tarifi

 

Mayalanma Bekletmeden Yapılan Soft Pamuk Poğaça (Mutlaka Deneyin) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kaynar sıcak süt yada su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı oda ısısında su yada süt
  • 1 paket yaş maya yada 1 paket kuru maya
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım su bardağı süt kreması yada taze yoğurt
  • 2 adet yumurta akı ( sarıları üzeri için ayırın)
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 4,5-5 su bardağı un( kontrollü ekleyin hamur ele yapışacak hafif cıvık kıvamda olacak)
  • Az miktarda sıvı yağı( beze ve şekil yaparken elimizi hafif yağlamak için)

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Susam, çörek otu yada haşhaş

    Mayalanma Bekletmeden Yapılan Soft Pamuk Poğaça (Mutlaka Deneyin) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle bir kaba kaynar sıcak sütü ve yarım su bardağı oda ısısındaki süt yada suyu koyup karıştıralım.
  • Burda dikkat etmemiz gereken mayayı direk kaynar süte atmıyoruz çünkü maya yanmaz ve poğaçada ağır bir koku oluşmaz.
  • Şimdi mayayı koyup karıştıralım.
  • Sonra sıvı yağını, yoğurdu ve tuzunu koyup son bi kez karıştıralım.
  • En son unu kontrollü bi şekilde yavaş ekleyip yoğuralım.
  • Hamur ele yapışacak cıvık kıvamda olacak.
  • Hamur elinizde ayrılmıyorsa elinizin altında sıvı yağını bulundurun.
  • Parmak uçlarınızı sıvı yağına bandırıp önce eşit bezeler yaparak ister sade yapıp yuvarlayıp isterseniz avuç içinde açarak iç harcını koyup kapatalım.
  • Kapattığınız ağız kısmı altta gelecek şekilde tepsiye dizelim.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp isteğe göre susam ve çörek otu serpip ısıtılmamış soğuk fırına atıp 20-30 dakika arası kontrollü olarak pişirelim.
  • 200 derecede fırında pişen poğaçaları çıkardıktan hemen sonra üzerine temiz bir bezle kapatıp ilk sıcaklığın geçmesi ve yumuşaması için 20 dakika bekletelim.
  • Poğaçalar şimdiden yemeye hazır


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder