23 Şubat 2022 Çarşamba

Tavuklu Pilav Tarifi

 

Tavuklu Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket tavuk but ve kanat
  • 1 kase haşlanmış nohut
  • 1 kase haşlanmış bezelye
  • 1 kase haşlanmış havuç
  • 1 kase haşlanmış patates
  • 1 kase haşlanmış mısır
  • 4 su bardağı pirinç
  • 1 kaşık tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kaseler klasik boy
  • Pirinç gönen baldosu

    Tavuklu Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tavuklarımı 20 dk kadar haşladım.
  • Sonra uygun bir tencerenin dibine önce tavukları, sonra nohutu, bezelyeyi, havuç, mısırı ,patatesi koydum.
  • Sonra yıkayıp 15 dk ılık suda bekletip yıkadığım pirinçleri ayrı bir tencerede tereyağıda ekleyerek sıvı yağ ile kavurdum.
  • Tuz ve karabiber ekledim.
  • Pirinçi de diğer tencereye koyup 4-5 bardak kadar tavuk suyu ekleyip pişirdim.
  • Demlendikten sonra ters çevirdim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder