23 Şubat 2022 Çarşamba

İrmik Helvası (Tam Kıvamında Yumuşacık) Tarifi

 

İrmik Helvası (Tam Kıvamında Yumuşacık) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağı
  • 2 su bardağı irmik
  • 2 su bardağı süt (dolu dolu)
  • 1.5 su bardağı toz şeker

Süsleme için;

  • Tarçın
  • Ceviz

    İrmik Helvası (Tam Kıvamında Yumuşacık) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tereyağı ve sıvı yağı bir tencereye koyup ocağı orta derecede açıp eritelim.
  • Eriyip köpükleşmeye başladıysa irmik ekleyip,devamlı karıştırıp yakmadan istediğimiz renk kıvamına gelinceye kadar kavuralım.
  • İstenilen kıvamına gelince ocağın altını kısıp sütü yavaş yavaş ekleyelim ki elimiz zarar görmesin.
  • Sütünü çekene kadar karıştıralım.
  • En son olarak şekeri ekleyelim devamlı karıştırıp şekeri eritelim,şeker iyice eridikten sonra ocağın altını kapatalım,tencerenin kapağını kapatıp 15 dk dinlendirelim ve servis yapalım.
  • Şimdiden afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder