16 Şubat 2022 Çarşamba

Taze Fasulye Fırın Güveç Tarifi

 

Taze Fasulye Fırın Güveç Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram kuşbaşı doğranmış kuzu eti
  • 400 gram taze fasulye
  • 15 tane arpacık soğanı
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 4 orta boy domates rendesi
  • 1 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Toz biber
  • Üzerine gelecek şekilde su (Ben 1.5 çay bardağı kullandım)

İsteğe bağlı;

  • 1 çay kaşığı rendesi taze zencefil
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı toz zerdeçal

    Taze Fasulye Fırın Güveç Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Fırınımızı 220 dereceye ayarlıyoruz.
  • Güvecimizin en altına etleri yerleştiriyoruz. Onun üzerine taze fasulyelerimizi ve arpacık soğanını koyuyoruz.
  • Ayrı bir kapın içine domates rendesi, sarımsak, zerdeçal, zencefil, salça, tuz, baharatlar, su ve zeytinyağını ekleyip karıştırıyoruz.
  • Güvece dizdiğimiz malzemelerimizin üzerine eşit şekilde döküyoruz. Su yeterli gelmezse bu noktada ilave yapabilirsiniz.
  • Kapağını kapatıp, önce 220 derece de 2-2. 30 saat pişiriyoruz.
  • Benim fasulyelerim ayşe kadına göre daha ince bu nedenle pişirme sürem ayşe kadın fasulyeye göre daha kısa olabilir.
  • 2 saat sonra bir tadına bakıp ona göre daha uzun pişirebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder