16 Şubat 2022 Çarşamba

Fırında Sebzeli Somon Tarifi

 

Fırında Sebzeli Somon Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 gram somon balığı
  • 1 adet brokoli
  • 3-4 adet orta boy patates
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet yeşil yada sarı biber
  • 2 adet havuç
  • 1 adet kuru soğan

Sosu için;

  • 2 -3 diş rendelenmiş sarımsak
  • Yarım çay bardağından biraz fazla sıvı yağ/zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • Yarım limon suyu
  • Tuz

    Fırında Sebzeli Somon Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sosu için; uygun karıştırma kabına sıvı yağ, rendelenmiş sarımsak, limon suyu, baharatlar ve tuz alınarak karıştırılır.
  • Brokoliyi çiçeklerinden ayırın tepsiye koyun (Dilerseniz kaynamış suyun içinde 2-3 dakika haşlayarak tepsi yada karıştırma kabına koyun.
  • Patatesleri dilimleyerek tepsiye koyun. Biber ve havuçları uzun ince dilimleyin tepsiye yerleştirin.
  • Somon balıkları uygun bir kaba alınır ve hazırladığımız sostan balıklara arkalı önlü her tarafına fırça ile sostan sürülür, soğan halka şeklinde doğranır ve sebzelerin üzerlerine yerleştirilir.
  • Kalan sos sebzelerin üzerine gezdirilir ve elimizle karıştırarak sebzelerin soslanmasını sağlayın tepsinin her tarafına eşit gelecek şekilde yayın.
  • Sosladığımız somon balıklarını tepsiye yerleştirelim ve kolay şekil alması için fırın kağıdını ıslatın ve sonra tepsinin üzerini kapatın.
  • 200 derece önceden ısıtılmış alt üst ayar fırında önce 20 dakika üzeri kapalı olarak pişirelim ve bu süre sonunda fırın kağıdını tepsinin üzerinden alıp, balıkların üzeri kızarana kadar tekrar fırına vererek pişirelim. Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun ❣️

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder