Taze Sarımsaklı Tarhana Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 5 yemek kaşığı dolusu toz tarhana
- 2 adet taze sarımsak
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 adet tavuk bulyon
- 1 çay bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
- 1,5 litre su ( tavuk suyunuz varsa iki bardağını tavuk suyu kullanın bulyon ilave etmeyin )
- Tuz
Taze Sarımsaklı Tarhana Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tencereye sıvı yağı alıp ince ince kıyılmış taze sarımsakları ilave edin şöyle bir iki defa çevirin.
- Ardından toz tarhana ve salçaları ekleyerek salça kokusu çıkıncaya kadar iki üç dakika daha kavurun.
- Varsa tavuk suyu yarı yarıya kullanın yoksa bur adet tavuk bulyon ve iki tatlı kaşığı kuru naneyi de ilave ederek karıştırın.
- Üzerine normal su ekleyerek bir güzel karıştırın, ve karıştıra karıştıra pişirin, kaynamaya başlayınca ocağı çok az kısın 5, 6 dakika kaynamaya bırakın.
- En son salça tuzuna göre tuzunu atıp karıştırın, bir kaç dakika sonra ocaktan alın, sıcacık sıcacık ister kasede dilerseniz benim gibi büyükçe bir fincana doldurup içebilirsiniz, afiyetler olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder