24 Şubat 2022 Perşembe

Yumuşak Zeytinli Poğaça Tarifi

 

Yumuşak Zeytinli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket yaş maya(42gr)
  • 2 yumurta(beyazı içine sarısı dışına)
  • 1. 5 tatlı kaşığı tuz
  • Alabildiği kadar un(yaklaşık 8-9 su bardağı)

İçi için:

  • Siyah zeytin

Üzeri için:

  • Yumurta sarısı

    Yumuşak Zeytinli Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Ilık su, süt, şeker ve mayayı derin bir kaba koyup, karıştırarak  biraz beklenir.
  • Sonra sıvı yağ, şeker, tuz, yumurtanın beyazları koyup karıştırılır.
  • Un yavaş yavaş eklenip yoğurulur. Kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilir.
  • Ardından hamur yaklaşık 45 dakika mayalandırılır.
  • Mayalanan hamurun üzeri açılır, tekrar yoğurularak havası alınır.
  • Elimize hamur yapışmaması için, elimizi sıvı yağa batırılır.
  • Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp ortasına zeytin koyup tekrar yuvarlayarak tepsiye dizilir.
  • Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayarak tepsi mayası için 10 dakika bekletilir.
  • Mayası gelen poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürerek 180°fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 25 dakika pişirilir. Dilerseniz poğaçalarınızın üzerine susamda serpebilirsiniz.
  • Sürenin sonunda pişen zeytinli poğaçalarımız servise hazır.
    AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder