Yumuşak Zeytinli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 paket yaş maya(42gr)
- 2 yumurta(beyazı içine sarısı dışına)
- 1. 5 tatlı kaşığı tuz
- Alabildiği kadar un(yaklaşık 8-9 su bardağı)
İçi için:
- Siyah zeytin
Üzeri için:
- Yumurta sarısı
Yumuşak Zeytinli Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
- Ilık su, süt, şeker ve mayayı derin bir kaba koyup, karıştırarak biraz beklenir.
- Sonra sıvı yağ, şeker, tuz, yumurtanın beyazları koyup karıştırılır.
- Un yavaş yavaş eklenip yoğurulur. Kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilir.
- Ardından hamur yaklaşık 45 dakika mayalandırılır.
- Mayalanan hamurun üzeri açılır, tekrar yoğurularak havası alınır.
- Elimize hamur yapışmaması için, elimizi sıvı yağa batırılır.
- Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp ortasına zeytin koyup tekrar yuvarlayarak tepsiye dizilir.
- Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayarak tepsi mayası için 10 dakika bekletilir.
- Mayası gelen poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürerek 180°fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 25 dakika pişirilir. Dilerseniz poğaçalarınızın üzerine susamda serpebilirsiniz.
- Sürenin sonunda pişen zeytinli poğaçalarımız servise hazır.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder