Ayva Reçeli Tarifi İçin Malzemeler
- 6 adet büyük boy ayva (700gr)
- 1 kg şeker
- 750 ml su
- 3-4 tane minik limon tuzu
- Ayvaların çekirdeği
- 2-3 tane ayvanın kabuğu
- 3-4 tane karanfil
- Ayvaları bekletmek için;
- 1 limonun suyu
Ayva Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?
- Ayvaları soyup küp küp doğruyoruz ve limonlu suya atıyoruz.
- Tenceremize suyumuzu kaynatıp, doğradığımız ayvaları içine atıp 5 dakika haşlayıp, süzüyoruz.
- 750ml suyu ve 1 kilogram şekeri tencereye alıp şeker eriyene kadar karıştırıyoruz.
- Ayvaları, çekirdekleri ve kabuklarını ilave ediyoruz. 20 dakika da böyle kaynatıyoruz.
- Limon tuzunu ekliyoruz 5 dakikada limon tuzu ile kaynatıp içindeki kabuk ve çekirdekleri alıyoruz.
- Sıcakken kavanozlarımızı alıp kapağını kapatıyoruz.
Not 1: Arada kontrol edelim şerbeti ne koyu ne cıvık olmamalı.
Not 2: Orta göz ocakta orta harlı ateşte pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder