Balon Bazlama Tarifi İçin Malzemeler
- 3- 4 su bardağı arası un ( un markaya göre kıvamda değişiklik gösterebilir. )
- 1 paket kuru instant maya
- 2 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı şeker
- Tuz
Balon Bazlama Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yoğurulan hamur biraz yumuşak kıvamda olmalıdır.
- Su, maya, şeker, yağ ön işlem olarak 10 dakika kadar yüzeyi köpük olana kadar kabartılmalı.
- Üzerine kontrollü olarak unumuzu ilave edip iyice yoğuralım yoğurma işlemi bitince tuzu ilave edip bir kez daha homojen bir kıvam alana kadar yoğuralım.
- 40 dakika kadar bir bekleme süremiz var bu süreçte ilk 20 dakikadan sonra hamurun havasını katlayarak alalım.
- İkinci 20 dakikadan sonra bir kere daha katlayarak yoğuralım. Elimizdeki hamuru 8 adet bezeye ayıralım.
- Bezeleri 10 dakika dinlendirip hafif unlanmış zeminde yarım parmak kalınlığında açalım açarken zemine hafif un serpelim.
- Hafif ısıttığımız tavamızda orta ateşte bazlamayı 7 saniye tutup hemen ters çevirerek diğer tarafını da 7 saniye bekleyip hemen çevirerek balon gibi havalanmasını bekleyelim.
- Kabardıktan sonra da diğer yüzünü biraz daha kızartıp alalım.Denemek isteyen herkese şimdiden afiyetler olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder