20 Mart 2022 Pazar

Balon Bazlama Tarifi

 

Balon Bazlama Tarifi İçin Malzemeler

  • 3- 4 su bardağı arası un ( un markaya göre kıvamda değişiklik gösterebilir. )
  • 1 paket kuru instant maya
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı şeker
  • Tuz

    Balon Bazlama Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle yoğurulan hamur biraz yumuşak kıvamda olmalıdır.
  • Su, maya, şeker, yağ ön işlem olarak 10 dakika kadar yüzeyi köpük olana kadar kabartılmalı.
  • Üzerine kontrollü olarak unumuzu ilave edip iyice yoğuralım yoğurma işlemi bitince tuzu ilave edip bir kez daha homojen bir kıvam alana kadar yoğuralım.
  • 40 dakika kadar bir bekleme süremiz var bu süreçte ilk 20 dakikadan sonra hamurun havasını katlayarak alalım.
  • İkinci 20 dakikadan sonra bir kere daha katlayarak yoğuralım. Elimizdeki hamuru 8 adet bezeye ayıralım.
  • Bezeleri 10 dakika dinlendirip hafif unlanmış zeminde yarım parmak kalınlığında açalım açarken zemine hafif un serpelim.
  • Hafif ısıttığımız tavamızda orta ateşte bazlamayı 7 saniye tutup hemen ters çevirerek diğer tarafını da 7 saniye bekleyip hemen çevirerek balon gibi havalanmasını bekleyelim.
  • Kabardıktan sonra da diğer yüzünü biraz daha kızartıp alalım.Denemek isteyen herkese şimdiden afiyetler olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder