20 Mart 2022 Pazar

Pamuk Poğaça (İster Akşam Yoğur Sabah Pişir) Tarifi

 

Pamuk Poğaça (İster Akşam Yoğur Sabah Pişir) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket maya
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 adet yumurta (aklar içine sarılar dışına)
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağ veya margarin ( tereyağ kullandım)

Üzerine için;

  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı süt
  • Susam

İç malzemeleri için

  • Peynir maydanoz

    Pamuk Poğaça (İster Akşam Yoğur Sabah Pişir) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Akşam yoğuracaksanız süt ve su oda ısısında olması yeterli.
  • Hamuru yoğurup kullanacaksınız :.Ilık süt ve suyu yoğurma kabına alalım.
  • Üzerine şeker ve mayayı ekleyelim karıştıralım.
  • Tereyağ ve un hariç diğer malzemeleri ekleyip karıştıralım.
  • Unu yavaş yavaş ekleyip ele yapışmayan bir hamur yoğuralım.
  • En son oda ısısındaki tereyağı ekleyip yoğuralım.
  • İlk etapta cıvık gibi gelebilir. Yoğurdukça kıvamını alacaktır. Eğer biraz cıvık olursa az miktarda un ilavesi yapabilirsiniz.
  • Hamuru iyice yoğurduktan sonra 1 saat mayalandıralım.
  • Hamur en az 2-3 kat kabarmasını bekleyelim.
  • Mayalan hamurun havasını alalım.
  • Dilediğiniz iç harcıyla hazırlayabilirsiniz.
  • Hamuru bezelere ayıralım. Ben mandalina büyüklüğünde bezeler yaptım.
  • Dilediğimiz şekilde poğaçalar yapalım.
  • Fırın tepsisine alalım.
  • En az 15 dakika tepsi mayası yapalım.
  • Üzerine yumurta sarısı ve sütü karıştırıp sürelim.
  • Üzerine susam serpiştirelim.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişirelim. Pişme süresi fırından fırına değişiklik gösterebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder