Pamuk Poğaça (İster Akşam Yoğur Sabah Pişir) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket maya
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 2 adet yumurta (aklar içine sarılar dışına)
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağ veya margarin ( tereyağ kullandım)
Üzerine için;
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı süt
- Susam
İç malzemeleri için
- Peynir maydanoz
Pamuk Poğaça (İster Akşam Yoğur Sabah Pişir) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Akşam yoğuracaksanız süt ve su oda ısısında olması yeterli.
- Hamuru yoğurup kullanacaksınız :.Ilık süt ve suyu yoğurma kabına alalım.
- Üzerine şeker ve mayayı ekleyelim karıştıralım.
- Tereyağ ve un hariç diğer malzemeleri ekleyip karıştıralım.
- Unu yavaş yavaş ekleyip ele yapışmayan bir hamur yoğuralım.
- En son oda ısısındaki tereyağı ekleyip yoğuralım.
- İlk etapta cıvık gibi gelebilir. Yoğurdukça kıvamını alacaktır. Eğer biraz cıvık olursa az miktarda un ilavesi yapabilirsiniz.
- Hamuru iyice yoğurduktan sonra 1 saat mayalandıralım.
- Hamur en az 2-3 kat kabarmasını bekleyelim.
- Mayalan hamurun havasını alalım.
- Dilediğiniz iç harcıyla hazırlayabilirsiniz.
- Hamuru bezelere ayıralım. Ben mandalina büyüklüğünde bezeler yaptım.
- Dilediğimiz şekilde poğaçalar yapalım.
- Fırın tepsisine alalım.
- En az 15 dakika tepsi mayası yapalım.
- Üzerine yumurta sarısı ve sütü karıştırıp sürelim.
- Üzerine susam serpiştirelim.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişirelim. Pişme süresi fırından fırına değişiklik gösterebilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder