26 Mart 2022 Cumartesi

Beşamel Soslu Kıymalı Patlıcan Tarifi

 

Beşamel Soslu Kıymalı Patlıcan Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet bostan patlıcanı
  • Kızartmak için ;sıvı yağ

Kıymalı harcı için;

  • 400 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 2 adet iri boy domates(konserve kullandım)
  • Tuz,karabiber,toz kırmızı biber

Beşamel sosu için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • Tuz,karabiber

Üzerine koymak için;

  • Kaşar peyniri rendesi

Sosu için;

  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı domates salçası

    Beşamel Soslu Kıymalı Patlıcan Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları çok ince olmayacak şekilde dilimleyip tuzlu suda bekletiyoruz.
  • Daha sonra arkalı önlü kızartıp havlu kağıt serili bir tabağa alıyoruz.
  • Patlıcanlar fazla yağını bırakırken  kıymalı harcını hazırlıyoruz.
  • Tavaya çok az sıvı yağı ile birlikte yemeklik doğranmış soğanları alıp kavurmaya başlıyoruz.
  • Ardından biberleri de ekleyip hafif yumuşayana kadar kavurmaya devam ediyoruz.
  • Yumuşayan sebzelere kıymayı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
  • Salçayı rendelenmiş sarımsakları ekleyip biraz daha kavurduktan sonra domates rendesini ve baharatları da ekleyip karıştırıyoruz.
  • Bir süre de bu şekilde pişirip ocaktan alıyoruz.
  • Patlıcanları yemeği pişireceğimiz tepsiye ya da borcama dizip uzerlerine kıymalı harcı paylaştırıyoruz.
  • Beşamel sosu için tencereye tereyağını koyup eritiyoruz.
  • Bir yemek kaşığı unu ekleyip unun kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
  • Diğer yandan sütü ekleyip topaklanmaması için bir yandan çırparak karıştırıyoruz.
  • Kıvam alan sosa tuz ve karabiber ekleyip altını kapatıyoruz.
  • Hazır olan beşamel sosunu da patlıcanların üzerine paylaştırıp rendelenmiş kaşar peyniri koyuyoruz.
  • Sosu için bir su bardağı su da salçayı açıp patlıcanların aralarına gezdiriyoruz.
  • Yemeğimizi önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında peynirler hafif kızarana kadar pişirip fırından alıyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder