Çikolata Soslu Tart Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1, 5 su bardağı un
Sosu için:
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı kakao
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
Çikolata Soslu Tart Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Karıştırma kabına yumurta ve şekeri alarak beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Ardından üzerine sıvı yağ ve sütü ekleyerek çırpmaya devam edelim.
- Un, vanilya ve kabartma tozunu da ekleyerek karıştıralım.
- Kek hamurumuz güzelce karıştıktan sonra yağlanmış tart kalıbına boşaltalım. Boşalttığımız hamurun kalıba güzelce yayılması için kalıbı sallayalım.
- Önceden 160 derece de ısıttığımız fırında sade tart kekimizi 20 dakika kadar pişirelim.
- İçini güzelce çektikten sonra keki fırından alarak soğumaya bırakalım.
- Kekimiz soğurken tartın sosu için küçük bir tencereye toz şeker, kakao, mısır nişastası ve sütü alarak güzelce karıştıralım.
- Daha sonra ocağa alarak kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirmeye başlayalım.
- Sosu pişirirken sürekli karıştırmak dibinin tutmasını önleyecektir.
- Soğuyan keki geniş bir servis tabağı yardımıyla kalıbından ters çevirerek çıkartalım.
- Ardından bir süre soğuttuğumuz sosu kekin ortasına boşaltalım ve bir spatula ile eşit bir şekilde yayalım.
- Tamamen soğuduktan sonra üzerini süslemeye geçebiliriz.
- Üzerini dilediğimiz şekilde süslediğimiz tart kalıbında çikolata soslu sade kekimizi dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder