23 Mart 2022 Çarşamba

Çikolata Soslu Tart Kek Tarifi

 

Çikolata Soslu Tart Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1, 5 su bardağı un

Sosu için:

  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası

    Çikolata Soslu Tart Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Karıştırma kabına yumurta ve şekeri alarak beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpalım.
  • Ardından üzerine sıvı yağ ve sütü ekleyerek çırpmaya devam edelim.
  • Un, vanilya ve kabartma tozunu da ekleyerek karıştıralım.
  • Kek hamurumuz güzelce karıştıktan sonra yağlanmış tart kalıbına boşaltalım. Boşalttığımız hamurun kalıba güzelce yayılması için kalıbı sallayalım.
  • Önceden 160 derece de ısıttığımız fırında sade tart kekimizi 20 dakika kadar pişirelim.
  • İçini güzelce çektikten sonra keki fırından alarak soğumaya bırakalım.
  • Kekimiz soğurken tartın sosu için küçük bir tencereye  toz şeker, kakao, mısır nişastası ve  sütü alarak güzelce karıştıralım.
  • Daha sonra ocağa alarak kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirmeye başlayalım.
  • Sosu pişirirken sürekli karıştırmak dibinin tutmasını önleyecektir.
  • Soğuyan keki geniş bir servis tabağı yardımıyla kalıbından ters çevirerek çıkartalım.
  • Ardından bir süre soğuttuğumuz sosu kekin ortasına boşaltalım ve bir spatula ile eşit bir şekilde yayalım.
  • Tamamen soğuduktan sonra üzerini süslemeye geçebiliriz.
  • Üzerini dilediğimiz şekilde süslediğimiz tart kalıbında çikolata soslu sade kekimizi  dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder