Çikolatalı Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 ,5 su bardağı şeker
- 1 ,5 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı kakao
- 1 tane şekerli vanilin
- 1 tane kabartma tozu
- 2 ,5 su bardağı un
1. sos
- 4 su bardağı süt
- 1 çay bardağı şeker
- Yarım çay bardağından biraz az sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı toz nesguik
2. çikolata sosu
- 1 su bardağı süt
- 1 paket çikolata sosu
- 100 gr kuvertür çikolata
Çikolatalı Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kek yapımı.Şeker ve yumurta beraber iyice çırpılır.
- Yumurta beyazlamaya başlayınca süt sıvı yağ ve diğer kek malzemeleri ilave edip karıştırın yağlanmış tepsiye döküp önceden 170 180 derecede ısıtılmış fırında kızartın.
- Keki fırından çıkarıp ilk sıcağı geçsin.
- 1. Sos pişirilmiyor.
- Tüm malzemeleri iyice karıştırıp kekin üzerine döküp kenara alın.
- 2. Sosu da süt ve çikolata sosu karıştırıp ocağa alın.
- Kaynamaya başlayınca altını kapatıp içerisine çikolatayı da ekleyip karıştırın.
- Çikolata eriyince üzerine sos dökülmüş kekin üzerine bu çikolatalı sosu döküp fındık fıstık ile süsleyip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder