25 Mart 2022 Cuma

Pandispanya Tarifi

 

Pandispanya Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • 1 su bardak süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1,5 su bardağı  un

    Pandispanya Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurtaları şeker ile krema kıvamı gelene kadar iyice çırpalım. (5dk)
  • İçerisine sıvı yağ ve ılık sütü ekleyeyim.
  • Portakal kabuğu rendesi ilavesinden sonra çok az karıştıralım. Ve kuru malzemelerimizi katalım bu aşamada mikseri kullanmayalım.
  • Unumuzu ve kabartma tozumuzu eleyerek karışıma ekleyelim. Ve tek yönlü harcı söndürmeden karıştıralım. Ve kalıba dökelim.
  • Fırınımızı 180° alt üst ayarda 35-40 dk kadar kontrollü olarak pişirelim. Yumuşacık sünger gibi bir pandispanya.
  • Ben üzerine pudra şekeri ile servis ettim siz yaş pastalarınızda kullanabilirsiniz. Afiyetler olsun diye 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder