Pandispanya Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
- 1 su bardak süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5 su bardağı un
Pandispanya Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yumurtaları şeker ile krema kıvamı gelene kadar iyice çırpalım. (5dk)
- İçerisine sıvı yağ ve ılık sütü ekleyeyim.
- Portakal kabuğu rendesi ilavesinden sonra çok az karıştıralım. Ve kuru malzemelerimizi katalım bu aşamada mikseri kullanmayalım.
- Unumuzu ve kabartma tozumuzu eleyerek karışıma ekleyelim. Ve tek yönlü harcı söndürmeden karıştıralım. Ve kalıba dökelim.
- Fırınımızı 180° alt üst ayarda 35-40 dk kadar kontrollü olarak pişirelim. Yumuşacık sünger gibi bir pandispanya.
- Ben üzerine pudra şekeri ile servis ettim siz yaş pastalarınızda kullanabilirsiniz. Afiyetler olsun diye
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder