8 Mart 2022 Salı

Etli Patlıcan Kebabı Tarifi

 

Etli Patlıcan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kuşbaşı doğranmış et
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet orta boy soğan
  • 3 adet patlıcan (ben 2 adet şişko patlıcan kullandım)
  • 2 adet domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası (Sadece domates salçasıda kullanılabilir)
  • 1 bardak sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Tuz

Patlıcanları kızartmak için;

  • Bol sıvı yağ

    Etli Patlıcan Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanların kabuğu bıçakla çizgili soyularak küp küp doğranır ve tuzlu suda bekletelim.
  • Sonrasında suyunu süzerek yağda hafif rengi dönünceye kadar kızartalım çok kızartmayın ve kağıt peçede üzerine alalım.
  • Et düdüklü yada normal tencereye alınır suyunu salıp çekene kadar pişirilir. Üzerine sıvı yağ, yemeklik doğranmış soğan ilave edilerek soğanlar et ile beraber karıştırılarak kavrulur.
  • Doğranmış biber ve kabuğu soyularak doğranmış domatesler eklenir karıştırılarak sotelenir.
  • Salçalar eklenir karıştırılarak kavrulur, 1 su bardağı sıcak su ilave edilir çok hafif kızarttığımız patlıcan eklenir ve patlıcanları ezmeden karıştırılır yemeğin suyu kaynayınca tuz ve baharatlar eklenir ve ocağın altı kapatılır.
  • Fırın tepsisine yemeği boşaltalım üzerine dilimlenmiş domates yerleştirelim ve 180 derece önceden ısıtılmış alt üst ayar fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder