Etli Patlıcan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram kuşbaşı doğranmış et
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet orta boy soğan
- 3 adet patlıcan (ben 2 adet şişko patlıcan kullandım)
- 2 adet domates
- 2 adet yeşil biber
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası (Sadece domates salçasıda kullanılabilir)
- 1 bardak sıcak su
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- Tuz
Patlıcanları kızartmak için;
- Bol sıvı yağ
Etli Patlıcan Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patlıcanların kabuğu bıçakla çizgili soyularak küp küp doğranır ve tuzlu suda bekletelim.
- Sonrasında suyunu süzerek yağda hafif rengi dönünceye kadar kızartalım çok kızartmayın ve kağıt peçede üzerine alalım.
- Et düdüklü yada normal tencereye alınır suyunu salıp çekene kadar pişirilir. Üzerine sıvı yağ, yemeklik doğranmış soğan ilave edilerek soğanlar et ile beraber karıştırılarak kavrulur.
- Doğranmış biber ve kabuğu soyularak doğranmış domatesler eklenir karıştırılarak sotelenir.
- Salçalar eklenir karıştırılarak kavrulur, 1 su bardağı sıcak su ilave edilir çok hafif kızarttığımız patlıcan eklenir ve patlıcanları ezmeden karıştırılır yemeğin suyu kaynayınca tuz ve baharatlar eklenir ve ocağın altı kapatılır.
- Fırın tepsisine yemeği boşaltalım üzerine dilimlenmiş domates yerleştirelim ve 180 derece önceden ısıtılmış alt üst ayar fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder