9 Mart 2022 Çarşamba

Deniz Dalgası Tatlısı (Lezzetli Ve Hafif Bir Tatlı) Tarifi

 

Deniz Dalgası Tatlısı (Lezzetli Ve Hafif Bir Tatlı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gram margarin veya tereyağı
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı tahin
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 adet  yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un kullandım (azar azar ekleyin yumuşak bir hamur olacak)

Şerbeti için:

  • 1 buçuk su bardağı toz şeker
  • 2 buçuk su bardağı su
  • Bir parça limon

    Deniz Dalgası Tatlısı (Lezzetli Ve Hafif Bir Tatlı) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak şerbeti hazırlayalım malzemeleri uygun bir tencereye alalım karıştırarak şekerini eritelim .
  • Kaynamaya başlayınca altını kısalım 10 dk kaynatıp ocaktan alalım soğusun.
  • Bu sırada yoğurma kabına un dışındaki malzemeleri ekleyip karıştıralım.
  • Üzerine azar azar un ekleyip ele yapışmayan bir hamur hazırlayalım.
  • Hazırladığımız hamurdan ufak parçalar koparıp elimizde yuvarlayalım .
  • Üzerine hafif bastırıp ucunu hafif sivriltelim.
  • Kahve su bardağı ile veya bir kapak yardımıyla üzerinde dalga şeklini yapalım.
  • Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim .
  • Tümünü bu şekilde hazırladıktan sonra 180 derece ısınmış fırında altı üstü güzel renk alana kadar pişirelim.
  • Fırından aldıktan sonra şerbetini verip dinlendirelim.
  • Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder