Deniz Dalgası Tatlısı (Lezzetli Ve Hafif Bir Tatlı) Tarifi İçin Malzemeler
- 150 gram margarin veya tereyağı
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı tahin
- 1 çay bardağı irmik
- 1 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un kullandım (azar azar ekleyin yumuşak bir hamur olacak)
Şerbeti için:
- 1 buçuk su bardağı toz şeker
- 2 buçuk su bardağı su
- Bir parça limon
Deniz Dalgası Tatlısı (Lezzetli Ve Hafif Bir Tatlı) Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak şerbeti hazırlayalım malzemeleri uygun bir tencereye alalım karıştırarak şekerini eritelim .
- Kaynamaya başlayınca altını kısalım 10 dk kaynatıp ocaktan alalım soğusun.
- Bu sırada yoğurma kabına un dışındaki malzemeleri ekleyip karıştıralım.
- Üzerine azar azar un ekleyip ele yapışmayan bir hamur hazırlayalım.
- Hazırladığımız hamurdan ufak parçalar koparıp elimizde yuvarlayalım .
- Üzerine hafif bastırıp ucunu hafif sivriltelim.
- Kahve su bardağı ile veya bir kapak yardımıyla üzerinde dalga şeklini yapalım.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim .
- Tümünü bu şekilde hazırladıktan sonra 180 derece ısınmış fırında altı üstü güzel renk alana kadar pişirelim.
- Fırından aldıktan sonra şerbetini verip dinlendirelim.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder