17 Mart 2022 Perşembe

Dereotlu Mahlepli Poğaça Tarifi

 

Dereotlu Mahlepli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • ️4 su bardağı un
  • ️2 adet yumurta (1 inin sarısı üzerine ayrılacak)
  • ️1 çay bardağı sıvı yağ
  • ️2 yemek kaşığı tereyağı
  • ️1 yemek kaşığı mahlep
  • ️1 yemek kaşığı sirke
  • ️1/2 (yarım) demet dereotu
  • ️2 yemek kaşığı yoğurt
  • ️1 yemek kaşığı şeker
  • ️1 tatlı kaşığı tuz
  • ️1 paket kabartma tozu

İç malzeme için;

  • ️Kaşar peyniri ve
  • ️Beyaz peynir karışımı

Üzerine;

  • ️Yumurta sarısı
  • ️Çörekotu susam

    Dereotlu Mahlepli Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Derince bir kaba yumurta, tereyağı, sıvı yağ, yoğurt, mahlep, sirke, tuz ,şeker ve ince kıyılmış dereotunu ekleyip, karıştırdım.
  • Unu ve kabartma tozunu da ilave edip, yumuşak bir hamur yoğurdum.
  • Cevizden büyük toplar yapıp, tezgahta açtım içine beyaz peynir ve kaşar karışımından bir yemek kaşığı koyup, uzunlamasına kapattım. Ters çevirip yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizdim.
  • Üstüne yumurta sarısı sürdüm. Susam ve çörekotu serptim 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar 30-35 dakika pişirdim.
  • Sıcakken servis yaptım. Pratik ve lezzetli bu kıyır kıyır poğaçayı pazar kahvaltılarından ve beş çaylarından eksik etmeyin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder