17 Mart 2022 Perşembe

Kıyır Kıyır Şipşak Poğaça Tarifi

 

Kıyır Kıyır Şipşak Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gr yumuşak tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt suyu ile birlikte
  • 1 adet yumurta akı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı üzüm veya elma sirkesi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3.5 su bardağı kadar un kontrollü kullanın yumuşacık kalması gerekiyor

İçi için

  • 1 kalıp içim süzme peynir

Üzeri için

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ

    Kıyır Kıyır Şipşak Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tüm malzemeyi güzelce yoğuralım. Unu yavaş yavaş ekleyip ele yapışmayan yumuşacık bir hamur elde edelim.
  • Minik minik bezeler yapıp inceltelim ve içine peynir koyup kapatalım.
  • Fazla büyük ve kalın yapmanızı tavsiye etmem böyle minik minik ince açarsanız daha güzel olacaktır.
  • Fırın tepsisine dizip üzerine yumurta sarısı karışımı sürelim üzerini çatalla çizelim.
  • 175°önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder