Kıyır Kıyır Şipşak Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 100 gr yumuşak tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt suyu ile birlikte
- 1 adet yumurta akı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı üzüm veya elma sirkesi
- 1 paket kabartma tozu
- 3.5 su bardağı kadar un kontrollü kullanın yumuşacık kalması gerekiyor
İçi için
- 1 kalıp içim süzme peynir
Üzeri için
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
Kıyır Kıyır Şipşak Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tüm malzemeyi güzelce yoğuralım. Unu yavaş yavaş ekleyip ele yapışmayan yumuşacık bir hamur elde edelim.
- Minik minik bezeler yapıp inceltelim ve içine peynir koyup kapatalım.
- Fazla büyük ve kalın yapmanızı tavsiye etmem böyle minik minik ince açarsanız daha güzel olacaktır.
- Fırın tepsisine dizip üzerine yumurta sarısı karışımı sürelim üzerini çatalla çizelim.
- 175°önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder