10 Mart 2022 Perşembe

Dondurma Kurabiye Tarifi

 

Dondurma Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gr oda ısısında tereyağ ya da margarin (100 gr margarin 100 gram tereyağ kullandım)
  • 100 ml sıvı yağ ( klasik kahveci çay bardağı ölçüsü)
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı nişasta ( mısır/buğday)
  • 1 paket vanilya
  • 1/2 (yarım) paket kabartma tozu
  • 3.5 su bardağı un
  • 1 çay bardağı (100 ml ) damla ya da parça çikolata

    Dondurma Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tereyağ, sıvı yağ, yumurta ve pudra şekeri karıştırma kabına alınır ve çırpılır. ➡️
  • Çırpma aşamasını mikser ile yapmak dokusu çok güzel bir kurabiye hamuru için önemli. 1 su bardağı nişasta eklenir ve yine çırpılır. Kabartma tozu ,vanilya ve un eklenerek hamur yoğurulur.
  • Hazırlanan hamura damla çikolata eklenerek tekrar yoğurulur. Bu aşamada hızlı olmalısınız. Çikolata erimeden hızlıca yoğurup bırakılır.
  • Hamur dondurma kaşığı ile şekillendirilerek fırın tepsisine alınır.
  • Önceden ısınmış 170 ° alt üst ayarda 20-25 dakika beyaz kalacak şekilde pişirilir. Kurabiyeler fırından çıktığında hafif yumuşak oluyor ancak dışarıda bekledikçe sertleşiyor❗ ➡️➡️kurabiyeyi lütfen çok pişirmeyin, beyaz kalması gerekiyor. Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder