Dondurma Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gr oda ısısında tereyağ ya da margarin (100 gr margarin 100 gram tereyağ kullandım)
- 100 ml sıvı yağ ( klasik kahveci çay bardağı ölçüsü)
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı nişasta ( mısır/buğday)
- 1 paket vanilya
- 1/2 (yarım) paket kabartma tozu
- 3.5 su bardağı un
- 1 çay bardağı (100 ml ) damla ya da parça çikolata
Dondurma Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tereyağ, sıvı yağ, yumurta ve pudra şekeri karıştırma kabına alınır ve çırpılır. ➡️
- Çırpma aşamasını mikser ile yapmak dokusu çok güzel bir kurabiye hamuru için önemli. 1 su bardağı nişasta eklenir ve yine çırpılır. Kabartma tozu ,vanilya ve un eklenerek hamur yoğurulur.
- Hazırlanan hamura damla çikolata eklenerek tekrar yoğurulur. Bu aşamada hızlı olmalısınız. Çikolata erimeden hızlıca yoğurup bırakılır.
- Hamur dondurma kaşığı ile şekillendirilerek fırın tepsisine alınır.
- Önceden ısınmış 170 ° alt üst ayarda 20-25 dakika beyaz kalacak şekilde pişirilir. Kurabiyeler fırından çıktığında hafif yumuşak oluyor ancak dışarıda bekledikçe sertleşiyor❗ ➡️➡️kurabiyeyi lütfen çok pişirmeyin, beyaz kalması gerekiyor. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder