21 Mart 2022 Pazartesi

El Açması Kolay Ispanaklı Börek Tarifi

 

El Açması Kolay Ispanaklı Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1/2 (yarım) paket maya(kuru)
  • 3 su bardağı un
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Su

İç malzemesi;

  • 400 gram ıspanak
  • 1 adet soğan
  • Toz biber,pulbiber,kimyon

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Susam

    El Açması Kolay Ispanaklı Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Maya,şeker ve suyu köpürene kadar çırpalım.
  • Ardından azar azar eklediğimiz un ile yumuşak bi hamur elde edelim ve kabımızın üzerini kapatalım,mayalanmaya bırakalım.
  • Ispanakları doğrayalım,suyunu çekene kadar pişirelim.
  • Diğer yandan küçük bir tavamızda küp küp doğranmış soğanları karamelize olana dek kavuralım.
  • Ispanak suyunu çekince biraz yağ ekleyip soğanı içine dökelim.
  • Baharatlarını ilave edelim,ocağın altını kapatalım.
  • Mayalanan hamuru 4 bezi olacak şekilde keselim,.
  • Tezgahımızda açalım,hamura yağ biraz sürelim.
  • İç harcımızdan her tarafına gelecek şekilde dağıtalım,pizza dilimler gibi keselim,ortasında uçları toplayalım.
  • Diğer hamurları aynı şekilde kapatalım.
  • Son hamurun ortasına diğer hamurları koyalım.
  • Üzerini tekrar kapatalım.
  • Yağladığımız tepsimize hamuru elimizle tepsiye yayarak tekrar açalım.
  • Üzerine yumurta sarısı sürelim.
  • Susam serpiştirerek 200 derece ısınmış fırında pişirelim.☑️afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder