El Açması Kolay Ispanaklı Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 1/2 (yarım) paket maya(kuru)
- 3 su bardağı un
- Tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Su
İç malzemesi;
- 400 gram ıspanak
- 1 adet soğan
- Toz biber,pulbiber,kimyon
Üzeri için;
- 1 adet yumurta sarısı
- Susam
El Açması Kolay Ispanaklı Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Maya,şeker ve suyu köpürene kadar çırpalım.
- Ardından azar azar eklediğimiz un ile yumuşak bi hamur elde edelim ve kabımızın üzerini kapatalım,mayalanmaya bırakalım.
- Ispanakları doğrayalım,suyunu çekene kadar pişirelim.
- Diğer yandan küçük bir tavamızda küp küp doğranmış soğanları karamelize olana dek kavuralım.
- Ispanak suyunu çekince biraz yağ ekleyip soğanı içine dökelim.
- Baharatlarını ilave edelim,ocağın altını kapatalım.
- Mayalanan hamuru 4 bezi olacak şekilde keselim,.
- Tezgahımızda açalım,hamura yağ biraz sürelim.
- İç harcımızdan her tarafına gelecek şekilde dağıtalım,pizza dilimler gibi keselim,ortasında uçları toplayalım.
- Diğer hamurları aynı şekilde kapatalım.
- Son hamurun ortasına diğer hamurları koyalım.
- Üzerini tekrar kapatalım.
- Yağladığımız tepsimize hamuru elimizle tepsiye yayarak tekrar açalım.
- Üzerine yumurta sarısı sürelim.
- Susam serpiştirerek 200 derece ısınmış fırında pişirelim.☑️afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder