21 Mart 2022 Pazartesi

Sütlü Revani Tarifi

 

Sütlü Revani Tarifi İçin Malzemeler

Şerbeti için:

  • 2.5 su bardağı su
  • 2.5 su bardağı süt
  • 4 su bardağı şeker

Keki için:

  • 4 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3-4 damla portakal aroma (daha yoğun tat veriyor)
  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu
  • 1 su bardağı irmik
  • 2 adet vanilin
  • 1 adet kabartma tozu
  • 2 su bardağı un

    Sütlü Revani Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle şerbeti için malzemeleri bir tencereye alıp şeker eriyene dek ocakta karıştırarak ısıtıyoruz, tamamen kaynamasına gerek yok.
  • Soğumaya bırakıyoruz.
  • Ardından kekini hazırlıyoruz.
  • Derin bi karıştırma kabında yumurta ve şekeri köpürene dek karıştırıyoruz.
  • Ardından sıvıları ilave ediyoruz.
  • Kuru malzemeleri eleyerek hamura ekliyoruz ve son bir kez mikserle çırpıyoruz.
  • Yağlanmış büyük boy borcama harcı döküp önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 25-30 dk pişiriyoruz (kürdan testi yapmadan çıkarmayın)
  • İlk sıcaklığı çıkan keki dilimliyoruz ve ılık (sıcak değil!) sütlü şerbeti gezdiriyoruz.
  • Tüm şerbeti güzelce sünger gibi çekiyor. 3-4 saat dolapta dinlendirdikten sonra servise hazır. 😍
  • Not: malzemeler bir büyük yuvarlak borcam içindir. küçüğü için malzemelerin yarısını kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder