Sütlü Revani Tarifi İçin Malzemeler
Şerbeti için:
- 2.5 su bardağı su
- 2.5 su bardağı süt
- 4 su bardağı şeker
Keki için:
- 4 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3-4 damla portakal aroma (daha yoğun tat veriyor)
- 1 limonun rendelenmiş kabuğu
- 1 su bardağı irmik
- 2 adet vanilin
- 1 adet kabartma tozu
- 2 su bardağı un
Sütlü Revani Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbeti için malzemeleri bir tencereye alıp şeker eriyene dek ocakta karıştırarak ısıtıyoruz, tamamen kaynamasına gerek yok.
- Soğumaya bırakıyoruz.
- Ardından kekini hazırlıyoruz.
- Derin bi karıştırma kabında yumurta ve şekeri köpürene dek karıştırıyoruz.
- Ardından sıvıları ilave ediyoruz.
- Kuru malzemeleri eleyerek hamura ekliyoruz ve son bir kez mikserle çırpıyoruz.
- Yağlanmış büyük boy borcama harcı döküp önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 25-30 dk pişiriyoruz (kürdan testi yapmadan çıkarmayın)
- İlk sıcaklığı çıkan keki dilimliyoruz ve ılık (sıcak değil!) sütlü şerbeti gezdiriyoruz.
- Tüm şerbeti güzelce sünger gibi çekiyor. 3-4 saat dolapta dinlendirdikten sonra servise hazır. 😍
Not: malzemeler bir büyük yuvarlak borcam içindir. küçüğü için malzemelerin yarısını kullanabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder