Elmalı Havuçlu Tarçınlı Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 silme yemek kaşığı tarçın
- 1 adet havuç
- 1 adet elma
- Çekilmiş 1 su bardağı ceviz
Elmalı Havuçlu Tarçınlı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Elmalı havuçlu tarçınlı kek için öncelikle karıştırma kabında yumurta ve şekeri alarak beyazlaşıp köpük köpük oluncaya kadar çırpalım.
- Üzerine süt, sıvı yağ ve yoğurdu ekleyerek 1-2 dakika daha çırpalım.
- Elenmiş un, kabartma tozu, vanilya ve tarçını da ekleyerek malzemeler güzelce karışıncaya kadar çırpalım.
- Havuç ve elmayı rendeleyerek suyunu sıkalım ve karıştırma kabımıza ekleyelim.
- Çekilmiş cevizi de ekleyerek spatula ile karıştıralım.
- Kalıbımızı tereyağı ile güzelce yağladıktan sonra hazırladığımız harcı kalıbımıza boşaltalım. Benim bu tarifte kullandığım kalıp 26 cm.
- Kekimizi önceden ısıttığımız 170°C fansız fırında yaklaşık 40 dakika pişmeye bırakalım.
- Sürenin sonunda pişen kekimizi fırından alarak ilk sıcaklığının geçmesi için bekleyelim.
- Ardından kalıbımızı ters çevirerek kekimizi kalıptan çıkaralım.
- Soğuduktan sonra kekimizi dilimleyerek servis edelim. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder