5 Mart 2022 Cumartesi

Elmalı Havuçlu Tarçınlı Kek Tarifi

 

Elmalı Havuçlu Tarçınlı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 silme yemek kaşığı tarçın
  • 1 adet havuç
  • 1 adet elma
  • Çekilmiş 1 su bardağı ceviz

    Elmalı Havuçlu Tarçınlı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Elmalı havuçlu tarçınlı kek için öncelikle karıştırma kabında yumurta ve şekeri alarak beyazlaşıp köpük köpük oluncaya kadar çırpalım.
  • Üzerine süt, sıvı yağ ve yoğurdu ekleyerek 1-2 dakika daha çırpalım.
  • Elenmiş un, kabartma tozu, vanilya ve tarçını da ekleyerek malzemeler güzelce karışıncaya kadar çırpalım.
  • Havuç ve elmayı rendeleyerek suyunu sıkalım ve karıştırma kabımıza ekleyelim.
  • Çekilmiş cevizi de ekleyerek spatula ile karıştıralım.
  • Kalıbımızı tereyağı ile güzelce yağladıktan sonra hazırladığımız harcı kalıbımıza boşaltalım. Benim bu tarifte kullandığım kalıp 26 cm.
  • Kekimizi önceden ısıttığımız 170°C fansız fırında yaklaşık 40 dakika pişmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda pişen kekimizi fırından alarak ilk sıcaklığının geçmesi için bekleyelim.
  • Ardından kalıbımızı ters çevirerek kekimizi kalıptan çıkaralım.
  •  Soğuduktan sonra kekimizi dilimleyerek servis edelim. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder