Enfes Tahinli Sütlü Tatlı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 adet yumurtanın sarısı
- 3 dolu yemek kaşığı un
- 2 dolu yemek kaşığı nişasta (mısır ya da buğday nişastası)
- 1 paket vanilya (5 gram)
- 1 yemek kaşığı tereyağı ya da margarin
- 1 çay bardağı tahin
Üzerini
- Parça fındıkla süsledim
Enfes Tahinli Sütlü Tatlı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tencereye sütü alalım. İçerisine şekeri, yumurta sarısını, unu ve nişastayı ekleyerek güzelce karıştıralım.
- Karışım homojen hale gelince ocağa alarak sürekli karıştırarak pişirelim.
- Pişince ocaktan alalım ve içerisine vanilya ve tereyağı ya da margarini ekleyerek karıştıralım.
- Ardından 1 çay bardağı tahini ekleyerek son defa karıştıralım. Damak tadınıza göre tahin miktarını artırıp azaltabilirsiniz.
- İçini ıslattığımız kase ya da kuplara tatlımızı bölüştürelim.
- Tatlımız oda sıcaklığına gelinceye kadar üzeri açık bir şekilde soğusun.
- Sonrasında üzerini kapatarak buzdolabına kaldıralım ve en az 3 saat dinlendirelim.
- Dilerseniz akşamdan hazırlayıp 1 gece boyunca da dinlendirebilirsiniz.
- Buzdolabından çıkarınca kasenin kenarlarından hafifçe elimizle hava aldıralım ve servis tabağına tatlımızı ters çevirerek çıkaralım. Çok kolay bir şekilde kaseden ayrılıyor.
- Üzerini parça fındıkla süsledim ben. Sunumu da lezzeti de harika oluyor. Biz ailecek tahinli lezzetleri çok seviyoruz. Umarım siz de denersiniz ve beğenirsiniz😊 deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder