17 Mart 2022 Perşembe

Etimekli Beşamelli Mantarlı Tavuk Tarifi

 

Etimekli Beşamelli Mantarlı Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 500gr 1 tane kuşbaşı doğranmış tavuk
  • 12 tane etimek
  • 1 tane kapya biber
  • (400gr) 1 paket mantar
  • 1 tane kuru soğan
  • 4 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Tuz
  • Kendim yapmış olduğum kremamı kullandım
  • 1 çay bardağı et suyu kullandım (yoksa onun yerine süt kullanabilirsiniz)
  • Etimekleri ıslamak için yarım su bardağı süt (isyeğe bağlı)

    Etimekli Beşamelli Mantarlı Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tavamıza yağımızı alaşım tavuğumuzu kavuralım.
    yüksek ateşte daha sonra ince ince doğranmış biberimizi soğanımızı kavuralım
  • mantarlarımızı doğrayalım ve güzelce kavuralım kekiğimizi tuzumuzu da ekleyip karıştıralım ve ateşten alalım.
  • Kremamızı yapalım krema yapımı sayfamda var tavuğumuza ekleyip tekrar ateşe alalım ve tavuk suyumuzu da ekleyip bir taşım kaynattıktan sonra ateşten alalım.
  • Tepsimize etimeklerimiz yerleştirelim eğer kıtır istemiyorsanız etimekleri yarım şu bardağı süt ile azar azar ıslayabilirsiniz yok eğer benim gibi kıtır seviyorsanız beşemallı tavuğumuzu etimeklerin üzerine ekleyip kasar rendemizi serpiştiriyoruz
  • 180 derecelik turbo ayarda kaşar kızarıncaya kadar pişiriyoruz servise hazır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder