Peynirli Kremalı Pasta (Käsesahnetorte) Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1,5 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 adet vanilya
- 1 adet kabartma tuzu
- 3 çay bardağından bir parmak eksik un
Kreması için
- 600 ml sahne ( krema )
- 500 gram quark ( labne )
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 3 paket krema sıklaştırıcı
- 2 kutu konserve mandalina
Üzeri için
- Pudra şekeri 12 dilim mandalina
- İsteğe bağlı frambuaz
Peynirli Kremalı Pasta (Käsesahnetorte) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yumurtanın sarısı ve beyazını ayırıyoruz beyazına vanilya ekleyip kar haline gelene kadar mikserle çırpıyoruz.
- Yumurta sarını ayrı bir kaba alıyoruz. Şeker ekleyip mikserler 5-6 dk köpürene kadar çırpıyoruz.
- Daha sonra sıvı yağ süt ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
- Un ve kabartma tozunu eleyerek ekliyoruz.
- Tekrar çırpıyoruz kek harcına hazırlamış olduğumuz yumurta beyazını ekleyip spatula ile alttan yukarı yavaş yavaş karıştırıyoruz.
- Kelepçeli kalıbın alt tabanına yağlı kağıt yerleştirip kenarlarını yağlıyoruz.
- Kek harcımızı kalıbımıza döküp güzelce yayıyoruz.
- Üzerine file badem serpip 170 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz kontrollü bir şekilde pişiriyoruz.
- Kekimiz soğuduktan sonra ortadan ikiye kesiyoruz.
- Kremayı uygun bir kaba alıyoruz vanilya krema sıklaştırıcı ekleyip koyulaşana kadar mikserle çırpıyoruz.
- Ayrı bir kaba quarkı alıyoruz. Şeker ekleyip mikserle çırpıyoruz.
- Daha sonra kremaya ekleyip spatula ile güzelce karıştırıyoruz.
- Kekimizin alt tabanını kelepçenin içine yerleştiriyoruz.
- Krema karışımının yarısını döküp güzelce yayıyoruz.
- Mandalinaların suyunu süzüp kremanın üzerine yerleştiriyoruz.
- Üzerine geri kalan kremayı döküp güzelce yayıyoruz.
- Kekimizin üste gelecek parçasını dilimleyip kremanın üzerine yerleştiriyoruz.
- Buzdolabında bir gece dinlendirip üzerine pudra şekeri serpiyoruz.
- Mandalina ve frambuazla süsleyip servis yapıyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder