8 Mart 2022 Salı

Peynirli Kremalı Pasta (Käsesahnetorte) Tarifi

 

Peynirli Kremalı Pasta (Käsesahnetorte) Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1,5 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 adet vanilya
  • 1 adet kabartma tuzu
  • 3 çay bardağından bir parmak eksik un

Kreması için

  • 600 ml sahne ( krema )
  • 500 gram quark ( labne )
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 3 paket krema sıklaştırıcı
  • 2 kutu konserve mandalina

Üzeri için

  • Pudra şekeri 12 dilim mandalina
  • İsteğe bağlı frambuaz

    Peynirli Kremalı Pasta (Käsesahnetorte) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurtanın sarısı ve beyazını ayırıyoruz beyazına vanilya ekleyip kar haline gelene kadar mikserle çırpıyoruz.
  • Yumurta sarını ayrı bir kaba alıyoruz. Şeker ekleyip mikserler 5-6 dk köpürene kadar çırpıyoruz.
  • Daha sonra sıvı yağ süt ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
  • Un ve kabartma tozunu eleyerek ekliyoruz.
  • Tekrar çırpıyoruz kek harcına hazırlamış olduğumuz yumurta beyazını ekleyip spatula ile alttan yukarı yavaş yavaş karıştırıyoruz.
  • Kelepçeli kalıbın alt tabanına yağlı kağıt yerleştirip kenarlarını yağlıyoruz.
  • Kek harcımızı kalıbımıza döküp güzelce yayıyoruz.
  • Üzerine file badem serpip 170 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz kontrollü bir şekilde pişiriyoruz.
  • Kekimiz soğuduktan sonra ortadan ikiye kesiyoruz.
  • Kremayı uygun bir kaba alıyoruz vanilya krema sıklaştırıcı ekleyip koyulaşana kadar mikserle çırpıyoruz.
  • Ayrı bir kaba quarkı alıyoruz. Şeker ekleyip mikserle çırpıyoruz.
  • Daha sonra kremaya ekleyip spatula ile güzelce karıştırıyoruz.
  • Kekimizin alt tabanını kelepçenin içine yerleştiriyoruz.
  • Krema karışımının yarısını döküp güzelce yayıyoruz.
  • Mandalinaların suyunu süzüp kremanın üzerine yerleştiriyoruz.
  • Üzerine geri kalan kremayı döküp güzelce yayıyoruz.
  • Kekimizin üste gelecek parçasını dilimleyip kremanın üzerine yerleştiriyoruz.
  • Buzdolabında bir gece dinlendirip üzerine pudra şekeri serpiyoruz.
  • Mandalina ve frambuazla süsleyip servis yapıyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder