Fırın Kullanmadan Tencerede Pratik Fincanda Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1.5 çay bardağı şeker
- 1.5 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı dolusu kakao
- 2 su bardağı un (Siz yine de kontrollü olarak ekleyin.)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Üzeri için
- Beyaz çikolata sosu
- Fındık
Fırın Kullanmadan Tencerede Pratik Fincanda Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri karıştırma kabına alalım ve 5 dakika kadar çırpalım.
- Süt ,sıvı yağ ,kakao ,un, kabartma tozu ve vanilya ekleyip karıştıralım. (ben 2 su bardağı kakao ekledim. Siz yinede kontrollü olarak ekleyin. ).
- Fincanları yağlayalım.
- Fincanların yarısından biraz fazla kek harcımızdan ekleyelim.
- Tenceremize fincanları sıralayalım.
- Fincanların yarısına gelecek kadar tenceremize su ilave edelim.
- Tenceremizin üzerine örtü örtüp kapağını kapatalım.
- Tenceremizi ocağa alalım ve sönmemesi için pişene kadar kapağını açmayalım.
- Tenceremizden ses gelmeye başladığında yani içindeki su kaynadığında ocağı kısalım ve 20 dakika kısık ateşte pişirelim.
- 20 dakika sonunda ocağımızı kapatalım ve 20 dakika daha tenceremizin kapağını açmadan bekleyelim.
- Kekimiz soğuyunca ters çevirelim.
- Üzerine beyaz çikolata be fındık ile süsleyip servis edelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder