24 Mart 2022 Perşembe

Fırın Kullanmadan Tencerede Pratik Fincanda Kek Tarifi

 

Fırın Kullanmadan Tencerede Pratik Fincanda Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1.5 çay bardağı şeker
  • 1.5 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı dolusu kakao
  • 2 su bardağı un (Siz yine de kontrollü olarak ekleyin.)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Üzeri için

  • Beyaz çikolata sosu
  • Fındık

    Fırın Kullanmadan Tencerede Pratik Fincanda Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurta ve şekeri karıştırma kabına alalım ve 5 dakika kadar çırpalım.
  • Süt ,sıvı yağ ,kakao ,un, kabartma tozu ve vanilya ekleyip karıştıralım. (ben 2 su bardağı kakao ekledim. Siz yinede kontrollü olarak ekleyin. ).
  • Fincanları yağlayalım.
  • Fincanların yarısından biraz fazla kek harcımızdan ekleyelim.
  • Tenceremize fincanları sıralayalım.
  • Fincanların yarısına gelecek kadar tenceremize su ilave edelim.
  • Tenceremizin üzerine örtü örtüp kapağını kapatalım.
  • Tenceremizi ocağa alalım ve sönmemesi için pişene kadar kapağını açmayalım.
  • Tenceremizden ses gelmeye başladığında yani içindeki su kaynadığında ocağı kısalım ve 20 dakika kısık ateşte pişirelim.
  • 20 dakika sonunda ocağımızı kapatalım ve 20 dakika daha tenceremizin kapağını açmadan bekleyelim.
  • Kekimiz soğuyunca ters çevirelim.
  • Üzerine beyaz çikolata be fındık ile süsleyip servis edelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder