Kaygana Tarifi İçin Malzemeler
- 3 tane yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı un
- 3 tane yeşil soğan
- 1 kaşık lor peyniri
Kaygana Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yumurtaları tuz ile çırpalım, süt ekleyerek çırpmaya devam edelim.
- Lor peyniri ilave edelim ve çırpmaya devam ederek ince doğranan yeşil soğanı da ekleyelim.
- Azar azar unu ekleyerek çırpmaya devam edelim.
- Tavaya az tereyağı ekleyelim, tereyağı eriyince üzerine bir buçuk kepçe kadar harcı dökelim ve düzgün yuvarlak oluşturacak şekilde tavaya yön verelim.
- Yanmaması için ağır ateşte yavaş yavaş pişirelim ve çift taraflı kızarınca ocaktan alalım.İlk sıcağı geçince servis edebilirsiniz, afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder