Gelin Bohçası (Çantası) Tarifi İçin Malzemeler
Pankek Hamuru İçin;
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 su bardağı un
Arası için;
- 2 paket krem şanti
- 1 su bardağı soğuk süt
Bulamak için;
- Hindistan cevizi
Üzeri için;
- Çikolata sosu
Gelin Bohçası (Çantası) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Gelin çantası olarak da bilinen gelin boçası tarifi için öncelikle gelin bohçası pastasının arasında kullanacağımız krem şantiyi hazırlayalım. Bunun için uygun bir karıştırma kabına krem şanti ve sütü alarak çırpalım.
- Koyulaşıp istediğimiz kıvama gelen krem şantinin üzerini streç filmle kapatalım ve buzdolabına dinlenmeye bırakalım.
- Pankek hamuru için karıştırma kabına yumurta ve toz şekeri alarak köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Üzerine süt, sıvı yağ, kakao, vanilya, kabartma tozu ve unu ilave ederek tekrar çırpalım.
- Hazır olan pankek hamurumuzdan küçük 1 kepçe kadarını ocağa aladığımız tavamıza dökelim ve üzeri göz göz oluncaya kadar pişirelim. Benim tavam yapışmaz tava olduğu için yağladım , siz dilerseniz çok az yağlayabilirsiniz.
- Tüm pankek harcımızı bu şekilde pişirerek ayrı bir tabağa alalım. Beklerken pankeklerimizin üzerine buzdolabı poşeti örtelim ki yumuşasın ve katlarken kırılmasın.
- Hazırladığımız krem şantiyi soğuyan pankeklerimizin yarı kısmına gelecek kadar sıkma torbası ile sıkalım. Dilerseniz kaşıkla da koyabilirsiniz.
- Kremalarını koyduğumuz pankeklerimizi ortadan iki katlayalım. Taşan krem şantiyi kaşık yardımı ile düzeltelim.
- Bütün pankekleri bu şekilde hazırladıktan sonra hindistan cevizine bulayalım.
- Servis tabağına aldığımız gelin bohçalarımızın üzerine çikolata sosu gezdirelim ve dilediğimiz şekilde süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder