1 Mart 2022 Salı

Gelin Bohçası (Çantası) Tarifi

 

Gelin Bohçası (Çantası) Tarifi İçin Malzemeler

Pankek Hamuru İçin;

  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 su bardağı un

Arası için;

  • 2 paket krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt

Bulamak için;

  • Hindistan cevizi

Üzeri için;

  • Çikolata sosu

    Gelin Bohçası (Çantası) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Gelin çantası olarak da bilinen gelin boçası tarifi için öncelikle gelin bohçası pastasının arasında kullanacağımız krem şantiyi hazırlayalım. Bunun için uygun bir karıştırma kabına krem şanti ve sütü alarak çırpalım.
  • Koyulaşıp istediğimiz kıvama gelen krem şantinin üzerini streç filmle kapatalım ve buzdolabına dinlenmeye bırakalım.
  • Pankek hamuru için karıştırma kabına yumurta ve toz şekeri alarak köpük köpük olana kadar çırpalım.
  • Üzerine süt, sıvı yağ, kakao, vanilya, kabartma tozu ve unu ilave ederek tekrar çırpalım.
  • Hazır olan pankek hamurumuzdan küçük 1 kepçe kadarını ocağa aladığımız tavamıza dökelim ve üzeri göz göz oluncaya kadar pişirelim. Benim tavam yapışmaz tava olduğu için yağladım , siz dilerseniz çok az yağlayabilirsiniz.
  • Tüm pankek harcımızı bu şekilde pişirerek ayrı bir tabağa alalım. Beklerken pankeklerimizin üzerine buzdolabı poşeti örtelim ki yumuşasın ve katlarken kırılmasın.
  • Hazırladığımız krem şantiyi soğuyan pankeklerimizin yarı kısmına gelecek kadar sıkma torbası ile sıkalım. Dilerseniz kaşıkla da koyabilirsiniz.
  • Kremalarını koyduğumuz pankeklerimizi ortadan iki katlayalım. Taşan krem şantiyi kaşık yardımı ile düzeltelim.
  • Bütün pankekleri bu şekilde hazırladıktan sonra hindistan cevizine bulayalım.
  • Servis tabağına aldığımız gelin bohçalarımızın üzerine çikolata sosu gezdirelim ve dilediğimiz şekilde süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder