Haşhaşlı Revani Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı irmik
- 1,5 su bardağı un
- 1 su bardağı mavi haşhaş
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Üzeri için;
- 2 paket krema (Yada kremşanti )
- 2 paket vanilya
Şerbeti için;
- 2 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 1 dilim limon
Haşhaşlı Revani Tarifi Nasıl Yapılır?
- Şerbeti için; su şeker ve limon dilimini uygun bir tencereye alıyoruz. Ocakta kaynadıktan sonra 10 dakika orta ateşte kaynatıp soğuması için kenara alıyoruz.
- Keki için; yumurta vanilya ve şekeri uygun bir kaba alıyoruz mikserle köpürene kadar çırpıyoruz süt sıvı yağ ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
- Un, kabartma tozunu eleyerek ekliyoruz ve irmiği de ekleyip çırpmaya devam ediyoruz, en son haşhaş ekleyip tekrar çırpıyoruz.
- Yağlamış olduğumuz borcama kek harcımızı döküp güzelce yayıyoruz önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 40 dk üzeri pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
- Fırından çıkardıktan sonra 10 dakika dinlendirip, soğumuş olan şerbetimizi kekimizin üzerine döküyoruz, soğumaya bırakıyoruz.
- Kremayı uygun bir kaba alıyoruz vanilya ekleyip mikserle koyulaşana kadar çırpıyoruz.
- Daha sonra soğuyan revanimizin üzerine döküp spatula ile güzelce yayıyoruz. Üzerini dilediğimiz gibi süsleyip, servis yapıyoruz deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder