26 Mart 2022 Cumartesi

Haşhaşlı Revani Tarifi

 

Haşhaşlı Revani Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı mavi haşhaş
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Üzeri için;

  • 2 paket krema (Yada kremşanti )
  • 2 paket vanilya

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 dilim limon

    Haşhaşlı Revani Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Şerbeti için; su şeker ve limon dilimini uygun bir tencereye alıyoruz. Ocakta kaynadıktan sonra 10 dakika orta ateşte kaynatıp soğuması için kenara alıyoruz.
  • Keki için; yumurta vanilya ve şekeri uygun bir kaba alıyoruz mikserle köpürene kadar çırpıyoruz süt sıvı yağ ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
  • Un, kabartma tozunu eleyerek ekliyoruz ve irmiği de ekleyip çırpmaya devam ediyoruz, en son haşhaş ekleyip tekrar çırpıyoruz.
  • Yağlamış olduğumuz borcama kek harcımızı döküp güzelce yayıyoruz önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 40 dk üzeri pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
  • Fırından çıkardıktan sonra 10 dakika dinlendirip, soğumuş olan şerbetimizi kekimizin üzerine döküyoruz, soğumaya bırakıyoruz.
  • Kremayı uygun bir kaba alıyoruz vanilya ekleyip mikserle koyulaşana kadar çırpıyoruz.
  • Daha sonra soğuyan revanimizin üzerine döküp spatula ile güzelce yayıyoruz. Üzerini dilediğimiz gibi süsleyip, servis yapıyoruz deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder