20 Mart 2022 Pazar

Haşlama İçli Köfte (Az malzemeli) Tarifi

 

Haşlama İçli Köfte (Az malzemeli) Tarifi İçin Malzemeler

İç harcı için

  • 250 gram kıyma
  • 4-5 tane kuru soğan
  • Nane
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Kekik
  • Toz biber

Hamuru için

  • 2 su bardağı irmik
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Aldığı kadar un

    Haşlama İçli Köfte (Az malzemeli) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle iç harcımız da başlayalım 250 gram kıymayı tavamıza alalım.
  • Margarin veya tereyağı 2 3 kaşık koyalım.
  • 4-5 tane kuru soğanı küçük küçük doğrayıp içine koyalım beraber pişirelim.
  • Sonra baharatlarımızı koyalım toz biber pul biber karabiber nane hepsinden damak tadınıza göre koyabilirsiniz.
  • Piştikten sonra altını kapatıp soğuk bir yere alalım.
  • Hamuru için; 2 su bardağı irmiğe 1,5 veya 2 su bardağı sıcak su koyalım 5-10 dakika bekleyelim.
  • İrmik soğuduktan sonra içine 1 adet yumurta 1 tatlı kaşığı salça tuz koyup un ekleyelim.
  • Unu aldığı kadar koyacağız ele yapışmayan sert bir hamur elde edelim hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapalım.
  • Bezeleri elimizde açıp soğuyan iç harcımız dan bir kaşık koyu ağzını kapatalım.
  • Ben zikzak yaparak kapattım ama siz yuvarlak şekilde de kapatabilirsiniz önemli olan püf noktası hiçbir yerin açık açık kalmaması ve iç harcımız soğuk olmalı ki kapattığımızda rahat kapatalım.
  • Sonra tencereye suyumuzu koyalım suyun içine birkaç damla limon ve tuz atalım su kaynayıp fokurdadıktan sonra yaptığımız köfteleri birazını içine atalım.
  • Tekrar kaynayıp fokurdadıktan sonra kalan köfteleri içine koyalım oyunca 15-20 dakika boyunca suda haşlayalım.
  • Bir veya iki defa tahta kaşık tahta kaşık yardımıyla dikkatli bir şekilde karıştıralım.
  • Arzu ederseniz tavamıza yağı salçamızı koyup kızartalım.
  • İçli köftelerin suyundan birkaç kaşık alıp içine koyalım ve ocağımızı kapatalım şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder