Haşlama İçli Köfte (Az malzemeli) Tarifi İçin Malzemeler
İç harcı için
- 250 gram kıyma
- 4-5 tane kuru soğan
- Nane
- Pul biber
- Karabiber
- Kekik
- Toz biber
Hamuru için
- 2 su bardağı irmik
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı salça
- Aldığı kadar un
Haşlama İçli Köfte (Az malzemeli) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle iç harcımız da başlayalım 250 gram kıymayı tavamıza alalım.
- Margarin veya tereyağı 2 3 kaşık koyalım.
- 4-5 tane kuru soğanı küçük küçük doğrayıp içine koyalım beraber pişirelim.
- Sonra baharatlarımızı koyalım toz biber pul biber karabiber nane hepsinden damak tadınıza göre koyabilirsiniz.
- Piştikten sonra altını kapatıp soğuk bir yere alalım.
- Hamuru için; 2 su bardağı irmiğe 1,5 veya 2 su bardağı sıcak su koyalım 5-10 dakika bekleyelim.
- İrmik soğuduktan sonra içine 1 adet yumurta 1 tatlı kaşığı salça tuz koyup un ekleyelim.
- Unu aldığı kadar koyacağız ele yapışmayan sert bir hamur elde edelim hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapalım.
- Bezeleri elimizde açıp soğuyan iç harcımız dan bir kaşık koyu ağzını kapatalım.
- Ben zikzak yaparak kapattım ama siz yuvarlak şekilde de kapatabilirsiniz önemli olan püf noktası hiçbir yerin açık açık kalmaması ve iç harcımız soğuk olmalı ki kapattığımızda rahat kapatalım.
- Sonra tencereye suyumuzu koyalım suyun içine birkaç damla limon ve tuz atalım su kaynayıp fokurdadıktan sonra yaptığımız köfteleri birazını içine atalım.
- Tekrar kaynayıp fokurdadıktan sonra kalan köfteleri içine koyalım oyunca 15-20 dakika boyunca suda haşlayalım.
- Bir veya iki defa tahta kaşık tahta kaşık yardımıyla dikkatli bir şekilde karıştıralım.
- Arzu ederseniz tavamıza yağı salçamızı koyup kızartalım.
- İçli köftelerin suyundan birkaç kaşık alıp içine koyalım ve ocağımızı kapatalım şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder