İçli Kete Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık süt
- Yarım paket yaşmaya veya 1 paket instant maya
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta ( akı içine sarısı dışına )
- 1 yemek kaşığı sirke
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- Alabildiği kadar un
Ara katları için;
- 50 gram margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
İç harcı için;
- 3,5 su bardağı un
- 1 su bardağından daha az sıvı yağ
- 2 çay kaşığı tuz
İçli Kete Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle maya, süt ,şeker ,sıvı yağ, yumurta akını ,bir kabın içine alıp karıştırın unu ve tuzu kontrollü şekilde ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun.
- Hamuru 1 saat dinlenmeye bırakın.
- Hamur dinlenirken iç harcını hazırlayın.
- Tavaya sıvı yağ, un ve tuzu alın kısık ateşte sürekli karıştırarak unun rengi değişene kadar kavurun.
- Dinlenen hamuru 6 eşit bezeye ayırıp her bir bezeyi bir merdane yardımı ile açın ( hamuru açarken un ve nişasta karışımı kullandım ).
- İlk açtığınız hamura sadece yağ sürün üzerine açtığınız ikinci hamuru koyun ikinci katına hem yağı hemde unlu karışımdan serpin.
- Diğer katlara da aynı işlemi uygulayın.
- Son kata geldikten sonra hamuru düzeltin ve rulo şeklinde sarıp bir bıçak yardımı ile kesin ve iki ucunu kapatın yuvarlak olacak şekilde düzeltin ketenizin büyük küçük oranını ayarlayın porsiyonluk isterseniz daha küçük kesebilirsiniz (bende 12 adet çıktı ).
- Tepsiye dizip yumurta sarısı sürün ve 10 15 dk kadar tepside mayalanmaya bırakın 200 derecede pişirin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder