Kremasız Körili Tavuklu Makarna Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım paket penne makarna (250 gr)
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet kuru soğan
- 3 parça tavuk göğüs eti
- 2 su bardağı süt (400 ml)
- 1 dolu tatlı kaşığı nişasta
- 1,5 tatlı kaşığı köri
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kekik
Haşlamak için;
- Sıcak su
- 1 tatlı kaşığı tuz
Kremasız Körili Tavuklu Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle uygun bir tencereye bolca sıcak suyu alalım.
- Kaynamaya başladıktan sonra üzerine tuz ve makarnayı ilave ederek yaklaşık 10-11 dakika haşlayalım.
- Makarnalar haşlanırken diğer taraftan soğanı yemeklik olacak şekilde küçük küçük doğrayalım.
- Doğradığımız soğanları kenara aldıktan sonra tavuk göğsünü küp küp doğrayalım.
- Güzelce doğradığımız tavuk etlerini sotelemek için, uygun bir tavaya sıvı yağını alalım.
- Üzerine kuşbaşı doğradığımız tavuk göğsünü ilave ederek güzelce kavuralım.
- Etler suyunu çekip hafif renk aldıktan sonra üzerine doğradığımız soğanları ekleyerek kavurmaya devam edelim.
- Soğanlar pembeleşip iyice kavrulduktan sonra üzerine; nişasta ile karıştırdığımız süt, köri, tuz ve kekik ilave ederek güzelce karıştırıp pişirelim.
- Haşlanıp yumuşayan makarnanın suyunu süzelim ve kıvam alan sosun üzerine ilave ederek güzelce karıştıralım.
- Güzelce karışan körili tavuklu makarnamız servise hazır. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder