6 Mart 2022 Pazar

İrmikli Un Helvası Tarifi

 

İrmikli Un Helvası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı irmik
  • 150 gr tereyağı (ya da 1 çay bardağı sıvı yağ + 3 yemek kaşığı tereyağı)

Şerbeti için;

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı süt (400 ml)
  • 1 su bardağı su (200 ml)

    İrmikli Un Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak helvamızın şerbetini hazırlayalım. Bunun için uygun bir karıştırma kabına süt, su ve şekeri alarak karıştıralım.
  • Şekeri eriyen şerbetimizi bir kenara alalım ve bekletelim.
  • Diğer taraftan tencereye tereyağını alarak eritelim. Bu aşamada tamamında tereyağı kullanmak yerine 1 çay bardağı sıvı yağ + 3 yemek kaşığı tereyağı kullanarak hazırlayabilirsiniz.
  • Yağımız eridikten sonra üzerine irmik ve unu ilave ederek kavurmaya başlayalım.
  • Tüm malzemeyi iyice karışıncaya kadar kavurmaya devam edelim. Renginin açık kahveye dönmesi gerekiyor eğer helvayı koyu renk seviyorsanız bir miktar daha fazla kavurabilirsiniz.
  • Helvamız istediğiniz rengi alınca ocağın altını kısalım ve şerbeti yavaşça ilave edelim.
  • Bir yandan da karıştırmaya devam edelim. Helvanın kıvamı ilk başta çok sulu gibi gelebilir ancak orta ateşte sürekli karıştırarak pişirirseniz koyulaşacaktır.
  • Güzelce kıvamını olan helvamız artık hazır. Dilediğimiz şekilde şekillendirebiliriz. Ben 2 farklı yöntemle şekillendirdim. Önce iki kaşık arasına alarak porsiyonluk olarak hazırladım. Daha sonra kalan helvayı da servis tabağına aldım ve bıçağın ucu ile bastırarak şekil verdim.
  • Renk vermesi için helvamızın üzerine biraz fıstık serpelim ve servis edelim. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder