6 Mart 2022 Pazar

Muzlu Borcam Pastası Tarifi

 

Muzlu Borcam Pastası Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet yumurta
  • 5 kahve fincanı toz şeker
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 2 kahve fincanı su
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 5 kahve fincanı un
  • Klasik Türk kahve fincanı boyutu

Keki ıslatmak için;

  • 1,5 su bardağı süt

Üzerine;

  • 2 paket toz şanti
  • 2 su bardağından bir parmak eksik süt
  • Muz
  • 1 paket toz çikolata sosu
  • 2.5 su bardağı süt

Süsleme için;

  • Çilek

    Muzlu Borcam Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hazırlanışı şeker ve yumurta köpürüldükten sonra yağ ve su eklenir. Ardından tüm kuru malzemeler elenerek eklenir. Yağlanmış borcama dökülerek fansız fırında 180 derecede pişirilir.
  • Kek ılınınca üzerine süt dökülür. Şanti çırpılarak kekin üzerine yayılır. Muz dilimleri ile üzeri kapatılır. ➡️ Muzlar kararmasın diye hafifçe şantinin içine bastırılır ve üzeri spatula ile düzeltilir buzdolabına kaldırılır.
  • Çikolata sosu tarifteki gibi hazırlanır ve ara ara karıştırarak soğutulur. Kabuk tutmadan pürüzsüz soğuması lazım. Lütfen ara sıra karıştırmayı unutmayın. Tamamen soğuduğunda kekin üzerine yayılır ve tekrar dolaba kaldırılır.
  • Dilimleme ve süsleme işlemini servis öncesi yapmanızı öneririm ❗ Dinlendikçe güzelleşen bir tarif. İmkanlarınız ölçüsünde dinlendirin lütfen afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder