Ispanaklı Tavuk Sarma Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet tavuk fileto göğüs
- 200 gram ıspanak (sadece yaprakları)
- 1 kuru soğan
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 küçük parça tereyağ
- 1 yemek kaşığı un
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı süt
- Tuz, karabiber, pul biber
- Kaşar peyniri
Ispanaklı Tavuk Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?
- Hazırlanışı tavuk, karabiber ve 2 kaşık zeytinyağı ile marine edilir ve kenarda bekletilir. Y
- emeklik soğan pembeleşene kadar sıvı yağ ile sotelenir.
- İnce doğranmış ıspanak ile sotelenmeye devam edilir.
- Tereyağ ıspanaklara eklenir ve eridiğinde un eklenerek 3-4 dakika kavurulur.
- Soğuk süt eklenir ve topaklanmaması için iyice karıştırılır.
- Tuz, pulbiber ve karabiber ile tatlandırılarak altı söndürülür.
- Hazırlanan beşamelli sostan bir kaşık alınarak her tavuk parçası sarılır ve kürdanla sabitlenir.
- Önceden ısınmış fırına atılır ve üzeri hafif kızarana kadar pişirilir.
- Tavuk fırından alınır ve kürdanları çıkarılır.
- Her parçanın üzerine 1 dilim kaşar dizilir. Kaşar eriyip kızarana kadar tekrar fırınlanır. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder