25 Mart 2022 Cuma

Ispanaklı Tavuk Sarma Tarifi

 

Ispanaklı Tavuk Sarma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet tavuk fileto göğüs
  • 200 gram ıspanak (sadece yaprakları)
  • 1 kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 küçük parça tereyağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı süt
  • Tuz, karabiber, pul biber
  • Kaşar peyniri

    Ispanaklı Tavuk Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hazırlanışı tavuk, karabiber ve 2 kaşık zeytinyağı ile marine edilir ve kenarda bekletilir. Y
  • emeklik soğan pembeleşene kadar sıvı yağ ile sotelenir.
  • İnce doğranmış ıspanak ile sotelenmeye devam edilir.
  • Tereyağ ıspanaklara eklenir ve eridiğinde un eklenerek 3-4 dakika kavurulur.
  • Soğuk süt eklenir ve topaklanmaması için iyice karıştırılır.
  • Tuz, pulbiber ve karabiber ile tatlandırılarak altı söndürülür.
  • Hazırlanan beşamelli sostan bir kaşık alınarak her tavuk parçası sarılır ve kürdanla sabitlenir.
  • Önceden ısınmış fırına atılır ve üzeri hafif kızarana kadar pişirilir.
  • Tavuk fırından alınır ve kürdanları çıkarılır.
  • Her parçanın üzerine 1 dilim kaşar dizilir. Kaşar eriyip kızarana kadar tekrar fırınlanır. Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder