25 Mart 2022 Cuma

Zeytinyağlı Taze Bakla Tarifi

 

Zeytinyağlı Taze Bakla Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kg taze bakla
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 Türk kahvesi fincanı zeytinyağı

Haşlamak için;

  • 1 litre su
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1/2 (yarım) limon suyu

Servis için;

  • 1 kase yoğurt
  • 4 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tutam dereotu

    Zeytinyağlı Taze Bakla Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Zeytinyağlı taze bakla yemeğimiz için baklaları öncelikle taze fasulye gibi uçlarını temizleyelim.
  • Sonra iyice yıkayalım.
  • Haşlamak için tencereye 1 lt su, tuz, şeker, un ve limon suyunu koyup karıştıralım.
  • Baklaları ince ince doğrayalım.
  • Her doğradığımızı hazırladığımız karışıma atalım. Bu sayede kararmasını önlemiş oluruz.
  • Bütün baklaları doğrayıp suya koyalım.
  • Sonra baklaları suyla beraber ocağa koyalım.
  • Kaynama başlayınca altını kısıp yarım saat kadar haşlayalım. Baklalar yumuşayınca tamamdır.
  • Biz bu arada bir adet kuru soğanı yemeklik doğrayıp tencereye koyalım.
  • Üzerine yağını koyup iyice kavuralım.
  • Salçayı ilave edip 1-2 tur karıştıralım.
  • Pulbiber, karabiber ve tuzu ilave edip karıştıralım.
  • Haşlanan baklaları ister süzerek ister kevgirle alıp soğana ilave edelim. 5 dakika daha kavuralım.
  • Üzerine haşladığımız sudan 1 çay bardağı ilave edelim.Kısık ateşte 10-15 dakika pişirelim.
  • Servis için yoğurda sarımsak ve tuz ilave edip karıştıralım.
  • Pişen zeytinyağlı bakla yemeğini biraz ılınmaya bırakalım.
  • Daha sonra servis tabağına koyalım.
  • Üzerine sarımsaklı yoğurdu dökelim.
  • Tavada yağları eritelim.
  • Pulbiber veya kırmızı toz biber ilave edelim.
  • Ocağın altını kapatıp yoğurdun üzerine gezdirelim.
  • İnce kıyılmış dereotu serpelim.
  • Zeytinyağlı bakla yemeği servise hazır. Deneyeceklere afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder