Lahmacun (Pratik,Tavada) Tarifi İçin Malzemeler
- 1.5 su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı ılık süt
- 1 paket kuru maya
- 4 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 4,5/5 su bardağı un
Lahmacunun iç harcı:
- 500 gram kıyma
- 2 adet kuru soğan
- 2 adet kırmızı kapya biber
- 3 adet yeşil biber
- 1/3 demet maydanoz
- 1/1,5 yemek kaşığı biber/domates salçası
- 1 çay bardağı 2 parmak eksik sıvı yağ
- Karabiber
Lahmacun (Pratik,Tavada) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle gerekli kadar unu kaba alın. Ortasını havuz şeklinde açın ve mayanızı koyun.
- Ilık su ve ılık sütünüzü yavaş yavaş ekleyerek hamuru toplayarak yoğurun. Tuz ve şekeri ilave edin.
- Hamur toplanana kadar azar azar un ekleyin.
- Hamurun üzerini kapatıp en az 1 saat mayalanmaya bırakın.
- Harç hazırlanması:Tüm malzemeleri (kıyma dışında) mixer/blenderdan geçirin.
- Mayalanan hamuru unlu tezgaha alın ve tekrar yoğurun.
- Küçük bezelere ayırın ve üzerini örtün.
- Merdane yardımıyla tava ölçüsünde hamuru açın.
- Üzerine kıyma harcını sürün.
- Lahmacunu tavaya bırakın (unlanmış salata tahtasının üzerine alın ve o şekilde kaydırarak tavaya bırakın, daha kolay olur).
- Tavanın kapağı kapalı şekilde, ocağın en büyük gözünde en kısıkta 5 dk pişirin.
- Pişirdiklerinizi ayrı bir yerde üst üste alın ve üzerini örtün (böylelikle sertliği gidecek ve yumuşacık olacaklar).
Afiyet olsun!.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder