2 Mart 2022 Çarşamba

Lahmacun (Pratik,Tavada) Tarifi

 

Lahmacun (Pratik,Tavada) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1.5 su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı ılık süt
  • 1 paket kuru maya
  • 4 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 4,5/5 su bardağı un

Lahmacunun iç harcı:

  • 500 gram kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 adet kırmızı kapya biber
  • 3 adet yeşil biber
  • 1/3 demet maydanoz
  • 1/1,5 yemek kaşığı biber/domates salçası
  • 1 çay bardağı 2 parmak eksik sıvı yağ
  • Karabiber

    Lahmacun (Pratik,Tavada) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle gerekli kadar unu kaba alın. Ortasını havuz şeklinde açın ve mayanızı koyun.
  • Ilık su ve ılık sütünüzü yavaş yavaş ekleyerek hamuru toplayarak yoğurun. Tuz ve şekeri ilave edin.
  • Hamur toplanana kadar azar azar un ekleyin.
  • Hamurun üzerini kapatıp en az 1 saat mayalanmaya bırakın.
  • Harç hazırlanması:Tüm malzemeleri (kıyma dışında) mixer/blenderdan geçirin.
  • Mayalanan hamuru unlu tezgaha alın ve tekrar yoğurun.
  • Küçük bezelere ayırın ve üzerini örtün.
  • Merdane yardımıyla tava ölçüsünde hamuru açın.
  • Üzerine kıyma harcını sürün.
  • Lahmacunu tavaya bırakın (unlanmış salata tahtasının üzerine alın ve o şekilde kaydırarak tavaya bırakın, daha kolay olur).
  • Tavanın kapağı kapalı şekilde, ocağın en büyük gözünde en kısıkta 5 dk pişirin.
  • Pişirdiklerinizi ayrı bir yerde üst üste alın ve üzerini örtün (böylelikle sertliği gidecek ve yumuşacık olacaklar).
  • Afiyet olsun!.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder