23 Mart 2022 Çarşamba

Kandil Simidi Kıyır Kıyır Tarifi

 

Kandil Simidi Kıyır Kıyır Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı yoğurt
  • Yarım çay bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı dolusu tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 3.5 su bardağı un

Dışı için;

  • Yarım çay bardağı pekmez
  • Yarım çay bardağı su
  • Kavrulmuş susam

Veya

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı pekmez
  • Çörek otu

    Kandil Simidi Kıyır Kıyır Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için olan tüm malzemeyi yavaş yavaş.
  • Un ekleyip yoğuralım. Yumuşak şekil alan bir.
  • Hamur elde edelim.
  • Ceviz büyüklüğünde bezeler yapalım simit şekli verip.
  • Pekmezli suya batırıp susama bulayalım. Toplamda 2 tepsi çıkıyor.
  • 160 derecelik ısıtılmış fırında pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder