Kandil Simidi Kıyır Kıyır Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı yoğurt
- Yarım çay bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı dolusu tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı sirke
- 3.5 su bardağı un
Dışı için;
- Yarım çay bardağı pekmez
- Yarım çay bardağı su
- Kavrulmuş susam
Veya
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı pekmez
- Çörek otu
Kandil Simidi Kıyır Kıyır Tarifi Nasıl Yapılır?
- Hamuru için olan tüm malzemeyi yavaş yavaş.
- Un ekleyip yoğuralım. Yumuşak şekil alan bir.
- Hamur elde edelim.
- Ceviz büyüklüğünde bezeler yapalım simit şekli verip.
- Pekmezli suya batırıp susama bulayalım. Toplamda 2 tepsi çıkıyor.
- 160 derecelik ısıtılmış fırında pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder