17 Mart 2022 Perşembe

Kandil Simidi Tarifi

 

Kandil Simidi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 125 gr tereyağ yada margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kasık yoğurt
  • 2 yemek kasığı sirke
  • 1 yemek kasığı pudra şekeri
  • 1 çay kasığı mahlep (tadı daha yoğun seviyorsanız 1 tatlı kasığı koyun)
  • 1 çay kasığı tuz
  • Aldığı kadar un

Üzeri için

  • Kavrulmuş susam
  • Yarım kahve fincanı pekmez
  • 1 kahve fincanı su
  • 1 yumurta sarısı
  • Çörek otu

    Kandil Simidi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Un hariç diğer malzemeleri yoğurun. Unu kontrollü ilave edip ele yapışmayan bir hamur elde edin.
  • Hamurda küçük parçalar alın.
  • Elinizle uzatıp iki ucunu birleştirip simit seklini verin.
  • Pekmezle suyu karıştırın. Önce bu karışıma sonra susama batırın.Yarısını da yumurta sarısı surup çörek otu attım.
  • 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
    Not:yumurta sarısının içine çay kasığının ucuyla pekmez kattım o sayede daha güzel renk alıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder