Kandil Simidi Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 125 gr tereyağ yada margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kasık yoğurt
- 2 yemek kasığı sirke
- 1 yemek kasığı pudra şekeri
- 1 çay kasığı mahlep (tadı daha yoğun seviyorsanız 1 tatlı kasığı koyun)
- 1 çay kasığı tuz
- Aldığı kadar un
Üzeri için
- Kavrulmuş susam
- Yarım kahve fincanı pekmez
- 1 kahve fincanı su
- 1 yumurta sarısı
- Çörek otu
Kandil Simidi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Un hariç diğer malzemeleri yoğurun. Unu kontrollü ilave edip ele yapışmayan bir hamur elde edin.
- Hamurda küçük parçalar alın.
- Elinizle uzatıp iki ucunu birleştirip simit seklini verin.
- Pekmezle suyu karıştırın. Önce bu karışıma sonra susama batırın.Yarısını da yumurta sarısı surup çörek otu attım.
- 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Not:yumurta sarısının içine çay kasığının ucuyla pekmez kattım o sayede daha güzel renk alıyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder