Karnabahar Yemeği (Fırında) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 büyük boy karnabahar
- 2 adet yumurta
- 1 şişe maden suyu
- 2 yemek kaşığı mısır unu
- 1 yemek kaşığı un
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı kara biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kekik
Karnabahar Yemeği (Fırında) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Karnabaharları çok küçük olmayacak şekilde doğrayıp, yıkıyoruz.
- Derin bir kaba diğer malzemeleri ilave edip, karıştırın.
- Doğramış olduğumuz karnabaharı sosun üzerine dökelim ve karıştıralım. Ben 20 dakika beklettim ara ara karıştırdım altını üstüne getirdim.
- Uygun bir fırın tepsiye yağlı kağıt serelim ve karnabaharı üzerine koyalım.
- 250 derecede pişirin. Naneli / sarımsaklı yoğurt ile servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder