5 Mart 2022 Cumartesi

Kazandibi Tatlısı Tarifi

 

Kazandibi Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2,5 litre süt
  • 120 gram pirinç unu
  • 110 gram nişasta
  • 3 su bardağı şeker
  • 1 çay kaşığı vanilya aroması
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı margarin

Tepsinin dibini yakmak için;

  • Margarin
  • Pudra şekeri

    Kazandibi Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • 2 litre sütü tencereye alıyoruz. Ocağı açıyoruz.
  • Kalan sütü derin bir kaba alıp vanilya ve margarin hariç toz malzemeleri ekleyip çırpıyoruz.
  • Tüm malzemeler özleşince ocaktaki süte karıştırarak yavaş yavaş ekliyoruz.Sürekli çırparak pişiriyoruz. Burda karıştırma değil çırpma diyorum kıvamı için. Videoda da göreceksiniz. Çırpıyoruz hiç durmadan. Kıvamı için çok önemli .
  • Kaynamaya başlayınca vanilya ve margarin ekleyip 1-2 dakika daha çırpıp ocağı kapatıyoruz.
  • Tepsinin tabanını yağlayıp pudra şekeri serpiyoruz.
  • Eriyince incecik bir katman olacak şekilde muhallebisinden 1-2 kepçe döküp tepsiye yayıyoruz.
  • Orta ateş ocakta tepsinin her yerini çevirerek tepsinin tabanını yakıyoruz.
  • Ben tepsi uzun olunca ocağın iki gözünü de açıp tepsiyi üzerlerine koydum.
  • Kontrollü olarak tepsinin tabanının her yerini yaktım.
  • Tamamen yanınca ocağı kapatıyoruz.
  • Muhallebiyi mikserle 3-4 dakika çırpıp tepsiye aktarıyoruz.
  • Muhallebi yanık tabanla özleşsin diye tepsiyi tezgaha vuruyoruz.
  • Servis ederken tabanı kolayca çıksın diye tepsi büyüklüğünde bir bezi ıslatıyoruz.
  • Tezgaha yayıp üzerine tepsiyi koyuyoruz.
  • Oda ısısına gelene dek bu şekilde bekletiyoruz.
  • Sonra buzdolabına alıp en az 5-6 saat buzdolabında dinlendiriyoruz.
  • Servise hazırlamak için tepsinin kenarlarından tatlıyı kesip ayırıyoruz.
  • İstediğimiz şekilde dilimleyip ters çevirip servis ediyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder