Kazandibi Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 2,5 litre süt
- 120 gram pirinç unu
- 110 gram nişasta
- 3 su bardağı şeker
- 1 çay kaşığı vanilya aroması
- 1/2 (yarım) tatlı kaşığı margarin
Tepsinin dibini yakmak için;
- Margarin
- Pudra şekeri
Kazandibi Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- 2 litre sütü tencereye alıyoruz. Ocağı açıyoruz.
- Kalan sütü derin bir kaba alıp vanilya ve margarin hariç toz malzemeleri ekleyip çırpıyoruz.
- Tüm malzemeler özleşince ocaktaki süte karıştırarak yavaş yavaş ekliyoruz.Sürekli çırparak pişiriyoruz. Burda karıştırma değil çırpma diyorum kıvamı için. Videoda da göreceksiniz. Çırpıyoruz hiç durmadan. Kıvamı için çok önemli .
- Kaynamaya başlayınca vanilya ve margarin ekleyip 1-2 dakika daha çırpıp ocağı kapatıyoruz.
- Tepsinin tabanını yağlayıp pudra şekeri serpiyoruz.
- Eriyince incecik bir katman olacak şekilde muhallebisinden 1-2 kepçe döküp tepsiye yayıyoruz.
- Orta ateş ocakta tepsinin her yerini çevirerek tepsinin tabanını yakıyoruz.
- Ben tepsi uzun olunca ocağın iki gözünü de açıp tepsiyi üzerlerine koydum.
- Kontrollü olarak tepsinin tabanının her yerini yaktım.
- Tamamen yanınca ocağı kapatıyoruz.
- Muhallebiyi mikserle 3-4 dakika çırpıp tepsiye aktarıyoruz.
- Muhallebi yanık tabanla özleşsin diye tepsiyi tezgaha vuruyoruz.
- Servis ederken tabanı kolayca çıksın diye tepsi büyüklüğünde bir bezi ıslatıyoruz.
- Tezgaha yayıp üzerine tepsiyi koyuyoruz.
- Oda ısısına gelene dek bu şekilde bekletiyoruz.
- Sonra buzdolabına alıp en az 5-6 saat buzdolabında dinlendiriyoruz.
- Servise hazırlamak için tepsinin kenarlarından tatlıyı kesip ayırıyoruz.
- İstediğimiz şekilde dilimleyip ters çevirip servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder