Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Şerbeti için;
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- 1 dilim limon
Keki için;
- 3 adet yumurta
- Yarım su bardağı şeker
- 1 su bardağı hindistan cevizi tozu
- 1 su bardağı kırılmış ceviz
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 paket kabartma tozu
Kreması için;
- 1 litre süt
- 2 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti (toz halinde )
Üzeri için;
- Hindistan cevizi tozu
Kıbrıs Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Şerbeti için malzemeleri tencereye alıyoruz.
- Kaynadıktan sonra 5-6 dk daha kaynatıp kapatıyoruz soğuması için ayrı bir kaba alıyoruz (oda sıcaklığında).
- Keki için yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz.
- Diğer malzemeleri tek tek ekleyip karıştırıyoruz, koyu bir kıvamı olucak, borcamı çok az yağlayıp kek harcımızı koyuyoruz.
- 170 derece fırında 25-30 dk pişiriyoruz.
- Çıkınca şerbetimiz ılık, kekimiz dinlenip sıcağı çıkınca şerbetini veriyoruz,.
- Kreması için malzemeleri tencereye alıyoruz karıştırıyoruz.
- Yoğunlaşınca ocaktan alıyoruz, ılık hale gelince toz krem şantiyi ekliyoruz mikser ile karıştırıyoruz.
- Şerbetini çeken soğuyan tatlımızın üzerine döküyoruz.
- Dolapta dinlendiriyoruz.
- En az 2 saat kadar, çıkınca üzerine hindistan cevizi serpiştiriyoruz, isteğiniz şekilde süsleyip servis edebilirsiniz, afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder