8 Mart 2022 Salı

Kıbrıs Tatlısı Tarifi

 

Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 dilim limon

Keki için;

  • 3 adet yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 su bardağı hindistan cevizi tozu
  • 1 su bardağı kırılmış ceviz
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 paket kabartma tozu

Kreması için;

  • 1 litre süt
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti (toz halinde )

Üzeri için;

  • Hindistan cevizi tozu

    Kıbrıs Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Şerbeti için malzemeleri tencereye alıyoruz.
  • Kaynadıktan sonra 5-6 dk daha kaynatıp kapatıyoruz soğuması için ayrı bir kaba alıyoruz (oda sıcaklığında).
  • Keki için yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz.
  • Diğer malzemeleri tek tek ekleyip karıştırıyoruz, koyu bir kıvamı olucak, borcamı çok az yağlayıp kek harcımızı koyuyoruz.
  • 170 derece fırında 25-30 dk pişiriyoruz.
  • Çıkınca şerbetimiz ılık, kekimiz dinlenip sıcağı çıkınca şerbetini veriyoruz,.
  • Kreması için malzemeleri tencereye alıyoruz karıştırıyoruz.
  • Yoğunlaşınca ocaktan alıyoruz, ılık hale gelince toz krem şantiyi ekliyoruz mikser ile karıştırıyoruz.
  • Şerbetini çeken soğuyan tatlımızın üzerine döküyoruz.
  • Dolapta dinlendiriyoruz.
  • En az 2 saat kadar, çıkınca üzerine hindistan cevizi serpiştiriyoruz, isteğiniz şekilde süsleyip servis edebilirsiniz, afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder