16 Mart 2022 Çarşamba

Kivili Bisküvi Pastası Tarifi

 

Kivili Bisküvi Pastası Tarifi İçin Malzemeler

Üzerinin malzemesi;

  • 2,5 su bardağı su
  • 1 tane hazır kivili jel
  • 2 tane halka doğranmış kivi
  • 1 tane ince doğranmış kivi
  • Ceviz veya antep fıstığı

Üzerinin malzemesi;

  • 1 paket bisküvi
  • 4 su bardağı süt
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağından bir parmak eksik mısır nişastası
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı un

    Kivili Bisküvi Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Cam fırın tepsisinin tabanına bisküvileri iki kat olacak şekilde dizelim.
  • Üzerine yarım su bardağı ılık sütü her yerine eşit dağılacak şekilde gezdirelim.
  • Toz şeker, süt, un, mısır nişastasını tencereye alalım ve pişirmeye başlayalım.
  • Hiç topak kalmayana dek karıştıra karıştıra pişirelim ve koyulaşınca ocaktan alalım.
  • Toz krem şantiyi muhallebi üzerine dökelim ve karıştırmaya devam edelim.
  • İlk sıcağı gidince muhallebiyi bisküvilerin üzerine alalım ve düzeltelim.
  • Bu muhallebi sert olduğu için düzeltirken birkaç damla süt ilavesi ile işinizi kolaylaştırabilirsiniz.
  • Kivi dilimlerini pasta üzerine dizelim.
  • Suyu ocağa koyalım ve kaynadıktan sonra ocaktan alıp hazır jöle ile karıştıralım.
  • Kivi dilimlerinin yanına cevizleri ekleyelim ve jöleli karışımı pasta üzerine dökelim.
  • İlk sıcağı gidince pastayı buzdolabında dinlendirelim ve servis edelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder