16 Mart 2022 Çarşamba

Nefis Midye Tatlısı Tarifi

 

Nefis Midye Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Şerbet için:

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 3-4 damla limon suyu

Hamuru için:

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 2 buçuk su bardağı kadar)

Üzerine dökmek için:

  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım su bardağı yağı sıvı yağı

Açmak için:

  • Nişasta

İçlerine koymak için:

  • Fındık

    Nefis Midye Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce şerbet için şeker ve suyu kaynamaya bırakın.
  • Kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyin 5 dakika daha kaynasın .Altını kapatın.
  • Hamur için un hariç bütün malzemeleri yoğurma kabına alın karıştırın.
  • Yavaş yavaş un ekleyip yumuşak bir hamur yapın 15 parçaya bölün.
  • Hepsini tabak büyüklüğünde açın .
  • Üst üste dizin.
  • En üstüne nişasta atmayın.
  • Önce merdaneyle sonra oklavayla büyütün ince olsun .
  • Bir tarafından ince şekilde sararak kesin resimlerde gösterdim.
  • Tekrar merdaneyle biraz açın, içlerine fındık koyun kapatın.
  • Tepsiye dizin ,eritilmiş ve soğumuş yağı üzerlerine gezdirin.
  • 180 derece fırında kızarana kadar pişirin .
  • Fırından alın 10 dk sonra şerbeti dökün afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder