Nefis Midye Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Şerbet için:
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 3-4 damla limon suyu
Hamuru için:
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı nişasta
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- Yarım çay kaşığı tuz
- Aldığı kadar un (yaklaşık 2 buçuk su bardağı kadar)
Üzerine dökmek için:
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım su bardağı yağı sıvı yağı
Açmak için:
- Nişasta
İçlerine koymak için:
- Fındık
Nefis Midye Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk önce şerbet için şeker ve suyu kaynamaya bırakın.
- Kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyin 5 dakika daha kaynasın .Altını kapatın.
- Hamur için un hariç bütün malzemeleri yoğurma kabına alın karıştırın.
- Yavaş yavaş un ekleyip yumuşak bir hamur yapın 15 parçaya bölün.
- Hepsini tabak büyüklüğünde açın .
- Üst üste dizin.
- En üstüne nişasta atmayın.
- Önce merdaneyle sonra oklavayla büyütün ince olsun .
- Bir tarafından ince şekilde sararak kesin resimlerde gösterdim.
- Tekrar merdaneyle biraz açın, içlerine fındık koyun kapatın.
- Tepsiye dizin ,eritilmiş ve soğumuş yağı üzerlerine gezdirin.
- 180 derece fırında kızarana kadar pişirin .
- Fırından alın 10 dk sonra şerbeti dökün afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder