12 Mart 2022 Cumartesi

Kolay Yapışıyla Muhteşem Lezzetiyle Ev Baklavası Tarifi

 

Kolay Yapışıyla Muhteşem Lezzetiyle Ev Baklavası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağı ceviz içi
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • Un (3,5 su bardağı un kullandım)

Arası için;

  • Nişasta

Üzeri için;

  • 250 gram margarin (Tereyağı kullanabilirsiniz)

Şerbeti için;

  • 4 su bardağı şeker
  • 4,5 su bardağı su
  • 2-3 damla limon

    Kolay Yapışıyla Muhteşem Lezzetiyle Ev Baklavası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncellikle şerbetimizi ocağa alalım ve 15 dakika kaynayan şerbetimize iki üç damla limon suyu ekleyip 10 dakika kaynadıktan sonra ocaktan alalım soğumaya bırakalım.
  • Karıştırma kabımıza yumurta sirke tuz süt sıvı yağımızı alalım ve çırpalım sonra unumuzu kontrolü bir şekilde ekleyelim orta yumuşaklıkta olacak.
  • Hamurumuz iyice yoğurduğumuz hamurumuzu toplayalım ve streç filme saralım 15 dakika buzdolabında dinlendirelim dinlenen hamurumuzu üç eşit bezeye ayıralım, bezelerimizi açalım.
  • Katmeri açma şekli ile açalım arasına nişasta sürelim ve katlayalım 3 bezemizide nişastayla açıp katladıktan sonra açmaya başlayalım, hafif nişasta serperek açalım.
  • Hamurumuzu orta kalınlıkta açalım pişireceğimiz tepsimizin büyüklüğünde hamurumuzun kenarlarını keselim tepsiye aldığımız hamurumuzun üzerine kestiğimiz hamurları bırakalım ve cevizlerimizi serpelim.
  • Aynı şekilde diğer bezemizi açıp tepsimize bırakalım kestiğimiz parçaları üzerine ekleyip, cevizi serpip, son bezemizi açıp, kenarlarını üzerine bırakıp, dilediğimiz gibi baklavamızı kesip, erittiğimiz ve sıcak olan margarinimizi üzerinde gezdirelim.
  • Önceden 180 derecede ısıttığımız fırınımıza verelim 35 dakika üzeri ve altı kızarıncaya kadar pişirelim.
  • Fırından aldığımız baklavamızın ilk sıcağı çıktıktan sonra ılımış şerbetimizi dökelim ve tepsimizin üzerini kapatalım ve en az 1 saat kadar şerbetini çekmesini bekleyelim. Şerbetini çeken baklavamız servise hazır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder