Kolay Yapışıyla Muhteşem Lezzetiyle Ev Baklavası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 2 su bardağı ceviz içi
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı elma sirkesi
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- Un (3,5 su bardağı un kullandım)
Arası için;
- Nişasta
Üzeri için;
- 250 gram margarin (Tereyağı kullanabilirsiniz)
Şerbeti için;
- 4 su bardağı şeker
- 4,5 su bardağı su
- 2-3 damla limon
Kolay Yapışıyla Muhteşem Lezzetiyle Ev Baklavası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncellikle şerbetimizi ocağa alalım ve 15 dakika kaynayan şerbetimize iki üç damla limon suyu ekleyip 10 dakika kaynadıktan sonra ocaktan alalım soğumaya bırakalım.
- Karıştırma kabımıza yumurta sirke tuz süt sıvı yağımızı alalım ve çırpalım sonra unumuzu kontrolü bir şekilde ekleyelim orta yumuşaklıkta olacak.
- Hamurumuz iyice yoğurduğumuz hamurumuzu toplayalım ve streç filme saralım 15 dakika buzdolabında dinlendirelim dinlenen hamurumuzu üç eşit bezeye ayıralım, bezelerimizi açalım.
- Katmeri açma şekli ile açalım arasına nişasta sürelim ve katlayalım 3 bezemizide nişastayla açıp katladıktan sonra açmaya başlayalım, hafif nişasta serperek açalım.
- Hamurumuzu orta kalınlıkta açalım pişireceğimiz tepsimizin büyüklüğünde hamurumuzun kenarlarını keselim tepsiye aldığımız hamurumuzun üzerine kestiğimiz hamurları bırakalım ve cevizlerimizi serpelim.
- Aynı şekilde diğer bezemizi açıp tepsimize bırakalım kestiğimiz parçaları üzerine ekleyip, cevizi serpip, son bezemizi açıp, kenarlarını üzerine bırakıp, dilediğimiz gibi baklavamızı kesip, erittiğimiz ve sıcak olan margarinimizi üzerinde gezdirelim.
- Önceden 180 derecede ısıttığımız fırınımıza verelim 35 dakika üzeri ve altı kızarıncaya kadar pişirelim.
- Fırından aldığımız baklavamızın ilk sıcağı çıktıktan sonra ılımış şerbetimizi dökelim ve tepsimizin üzerini kapatalım ve en az 1 saat kadar şerbetini çekmesini bekleyelim. Şerbetini çeken baklavamız servise hazır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder